Slovenija
19 ogledov

Nevaren že sprehod

“Cesta je tako prometna in nevarna, da še na sprehod ne moremo,” je izpostavil d Žurnal24 main
Povečan promet. Hromi kraj in uničuje cesto, zato vaščani nestrpno pričakujejo odprtje avtocestnega priključka.

Odkar je delno zaprt avtocestni priključek Trebnje vzhod – odprt je le za vas Grm –, se je promet skozi omenjeni kraj bistveno povečal. Vaščani opozarjajo na preozko in uničeno cesto, ki je nevarna predvsem za pešce.

Prihodnji teden
Kljub prepovedi se po cesti še vedno vozijo tovornjaki, težki nad sedem ton in pol, vozniki pa se ne držijo omejitev hitrosti, je povedal Franc Matoh, ki živi tik ob cesti. “Vsake toliko pride do kakšnega trka, ker je toliko prometa,” je izpostavil in dodal, da nimajo miru niti ponoči. “Cesta je popolnoma uničena, od tresljajev zaradi težkih tovornjakov pa mi je razpokala fasada na hiši,” je pristavil.

26. novembra naj bi promet po navedbah Alojzija Kastelica stekel skozi krožišče.

Treba bo potrpeti še nekaj dni, potem pa se bo slika bistveno spremenila,” je obljubil župan Alojzij Kastelic. “V ponedeljek je stekel promet po hitri cesti od Poljan proti Novemu mestu. To je že velika razbremenitev prometa prek Grma. Nova velika razbremenitev pa bo, ko bosta sproščena krožišče in vzhodni priključek,” je pojasnil in dodal, da naj bi promet skozi krožišče stekel prihodnji petek.

Razhajanja glede širine
Vaščani se strinjajo, da je treba cesto skozi Grm nujno obnoviti, za kar naj bi poskrbeli Družba za avtoceste (Dars) in Občina Trebnje. “Dars je po pogodbi dolžan obnoviti cestišče v zdajšnji širini. Jaz pa bi rad videl, da bi cesto razširili s pločnikom v prvem delu, če bo možno odkupiti zemljišča, pa tudi v drugem,” je povedal Kastelic. A vaščani se glede širine ceste za zdaj še razhajajo, saj bi jo nekateri širili, drugi pa so zadovoljni s sedanjo širino.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.