Slovenija
5207 ogledov

Neverjetno: Odgovorna urednica pritožbo Erike Žnidaršič poslala kar Požarju

Protest zaposlenih na RTVS zajem zaslona
Neverjetno, kako in kam odtekajo informacije na RTV-ju.

Javni servis RTV se v zadnjih mesecih spopada z eno največjih kriz od svojega obstoja. Da so nesoglasja med novinarji in uredniki vse večja, je jasno že dlje časa. Da stvari niso takšne, kot bi v urejenem novinarskem okolju morale biti, priča tudi zadnje (razkrito) elektronsko sporočilo, ki so ga delili novinarji RTV-ja. Odgovorna urednica Informativnega programa Televizije Slovenija Jadranka Rebernik je prošnjo novinarke in voditeljice Erike Žnidaršič, da naj zaustavi pritiske, ki se vršijo na novinarje, posredovala kar novinarju Bojanu Požaru. Slednji se je v preteklosti že znašel pod plazom očitkov, da namesto Rebernikove urednikuje Tarči. 

Odgovorni urednici Rebernikovi smo že poslali vprašanje, zakaj je prošnjo voditeljice posredovala prav Bojanu Požarju. Na odgovor še čakamo.  

Protest zaposlenih na RTVS Slovenija Slovenija Protest zaposlenih na RTV Slovenija, spet v studio Dnevnika

Erika Žnidaršič je ob ojavi elektronskega sporočila, ki si ga lahko preberete v vdelani povezavi, zapisala: "Žalostno je, da interna komunikacija odteka iz hiše na tak način." 

Komentarjev 16
  • puys 00:41 08.september 2022.

    Vse odpustit. Reset. Takoj!!

  • suineg7878 13:49 07.september 2022.

    Naj se hitro zažene propaganda za naslednjo plandemijo. Takrat so bili vsi složni pri kreiranju medijske propagande in prejemanju covid dodatkov.

  • lojs 13:42 07.september 2022.

    ja, že spet, naš rtv ... pričakujem od odgovornih urednikov, oz. direktorja tv ali rtv, da se zgodi ena oddaja, kjer bo nekaj povabljenih ... in prosim, nehajte že srat, ampak začnite pucat in povejte, kdo vas jebe in kaj ...prikaži več je s temi pritiskim, kaj je to ... če je to požar , ok, oddaja , vzemite si čas in naj objasni, seveda + ostali akterji,... ne vem a bo ta vojna trajala v nedogled, na naš račun