Slovenija
116825 ogledov

Nevihte nas bodo dosegle že nocoj: Silovit veter, toča in močnejši nalivi

Nevihta
Stanje se bo zjutraj umirilo, čez dan pa se bodo zopet pojavljale nevihte.

Čez dan bo prevladovalo sončno vreme, najvišje dnevne temperature bodo dosegle 32 °C, napovedujejo vremenoslovci portala Neurje.si. "Čez dan se bodo na avstrijski strani in v Alpah zaradi labilnosti ozračja že pojavljale prve nevihte, ki se bodo proti večeru razširile na večji del države (Avstrije), kar pomeni, da lahko na Koroškem pas neviht doseže tudi sever Slovenije."

V noči na soboto pa se bo po njihovih napovedih nevihtna aktivnost preko Italije preselila na zahod države, kjer lahko pričakujemo prihod močnejše nevihtne linije iz zahoda, "ki lahko ponekod postreže s silovitim vetrom, točo in močnejšimi nalivi".

Radarsko sliko si lahko pogledate na tej povezavi.

Karta neviht | Avtor: Neurje.si Neurje.si

Kot dodajajo na portalu, bi zaradi slabših pogojev "omenjena linija lahko proti notranjosti oz. severu države oslabela, zato je tam najmanj pogojev za pojav neviht. Stanje se bo zjutraj umirilo, čez dan pa se bodo zopet pojavljale nevihte".

V nedeljo se bo ohladilo

Po napovedih Agencije RS za okolje bo v nedeljo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi plohami in nevihtami, ki bodo manj verjetne v severovzhodni in jugovzhodni Sloveniji. Ohladilo se bo.

V ponedeljek pa bo po njihovih prognozah sprva še pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, ki bodo verjetnejše v zahodni polovici Slovenije. Popoldne se bo jasnilo.

Naslednji vikend spet sonce

V torek bo nad nami šibko območje visokega zračnega tlaka, ki bo po napovedih ARSO prineslo delno jasno vreme s spremenljivo oblačnostjo, a že popoldan bodo nastajale krajevne nevihte. V sredo bo sončno in suho, v četrtek in petek pa bodo krajevne padavine spet nekoliko verjetnejše. Naslednjo soboto in nedeljo pa bo sončno, s temperaturami od 25 do 30 °C.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 2
  • TistoPravo 17:25 30.julij 2021.

    Težko bo kj stega. Sonce je na vrhuncu z dobro podlago pretekla 2 meseca. Topli južni vetrovi proti hribim smer sever-severovzhod so primerno poletno prebujeni. Tko da, uživajmo poletje

  • Charles_Segura 14:03 30.julij 2021.

    Zdaj bo Google za spletno delo od doma plačeval od 25.000 do 30.000 dolarjev na mesec.Z mojo zadnjo mesečno spletno plačo sem prejel 27483 dolarjev iz računa paypal. Več o tem na tej spletni strani ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦