Slovenija
10050 ogledov

Zalivalo kleti, eno družino morali preseliti

Zalita cesta v Šentjurju bralka
Veliko dela za gasilce. Voda zaliva kleti, strele netijo požare.

Velik del države so zajele padavine, ki so se na posameznih območjih prevesile v neurja in nevihte. Okoli 15. ure so imeli težave na širših območjih Tolmina, Idrije in Logatca. Gasilci PGD Godovič so iz garažnega prostora v Godoviču izčrpali meteorno vodo, ki je pritekla z bližnjega parkirišča zaradi zamašenih kanalizacijskih jaškov. 

Vrhniški gasilci so morali posredovati v zdravstvenem domu, kjer je skozi streho, ki je v popravilu, dež zalil hodnik objekta. Meteorne vode so poplavljale na Jesenicah, Cerkljah na Gorenjskem, v Šmarci in Naklem. 

Eno družino morali preseliti

Obilne padavine so med 14. in 15. uro zajele območje Kamnika z okolico. Po besedah poveljnika kamniške civilne zaščite Matjaža Srše trenutno poteka 36 intervencij. Kleti 28 stavb so zalile meteorne vode, zaprta je cesta Mekinje-Godič, prebivalce objekta v Košišah pa so evakuirali zaradi plazu, ki se je sprožil in ogroža hišo. Geolog bo ocenil nevarnost plazu, gasilci pa so plaz že pokrili.

Štab Civilne zaščite Občine Kamnik v operativnem sestavu zadeve obvladuje in koordinira. Vzpostavljena je dežurna služba v okrepljenem sestavu v Prostovoljnem gasilskem društvu Kamnik in vzpostavljene so dežurne sobe v aktiviranih gasilskih enotah na območju intervencij.

nevihta | Avtor: EPA EPA

Zagorelo po udaru strele

Gasilci PGD Komenda so med Komendsko Dobravo in Podborštom odstranili podrto drevo, ki je med neurjem padlo na cesto ter pogasili telekomunikacijski kabel, ki je zagorel po udaru strele. 

Zaradi bližnjega udara strele se je v knjižnici Zalog odprla požarna loputa na stropu, skozi katero je dež zamakal objekt. Gasilci GB Ljubljana so zaprli loputo in preprečili nadaljnje zamakanje objekta. 

Nekaj po 16. uri so se gasilci PGD Cerklje odzvali na klic, ko je strela udarila v stanovanjsko hišo. Gasilci so pogasili goreči telefonski kabel ter s termo kamero pregledali objekt. Na kraju je bil prisoten dežurni električar, ki je odklopil elektriko. 

Nevihte stalnica do konca tedna

Vremenoslovci napovedujejo, da bodo tudi jutri popoldne pogoste nevihte. Te se bodo pojavljale tudi v četrtek in petek. 

Ponekod po Sloveniji je zaradi močnih nalivov promet oviran in upočasnjen. Popolna zapora zaradi poplavljenega cestišča je na lokalni cesti Mekinje - Godič in na cesti Bistrica - Strahinj.

Junijsko vreme Napoved Slovenija Takšno vreme nas čaka v juniju

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • glicinija 13:25 30.maj 2018.

    Pa kako je to mogoče, da ni odvodnjavanje zrihtano, saj imajo Šarca