Slovenija
254 ogledov

Ni dokazov, da je pral denar

Igor Avsec N. Č. Č.
Umaknjena obtožnica. Delavci denar iz Rusije prejemali na svoje račune in ga posredovali direktorju.

"Ni dokazov, da denar, ki so ga na svoj račun iz Rusije prejemali delavci in ga potem morali dati Igorju Avscu, direktorju podjetja Kanja Brege, izvira iz kaznivega dejanja, zato umikam obtožnico," je naznanil tožilec.

Pred desetimi leti je Inop Krško prek posrednika Kanje v Rusiji začel graditi asfaltno bazo, ki naj bi bila po prvotni pogodbi vredna dober milijon evrov. Izstavljenih računov je bilo za 700 tisoč evrov, razlika pa je bila nakazana na račune zaposlenih v Kanji, ki so morali denar izročiti direktorju, zato so Avscu očitali, da je tako pral denar. Ta pa je dokazoval, da je bila pozneje narejena druga pogodba za nižji znesek, denar, ki so ga dobili delavci, pa je bil namenjen za nakup delov za asfaltno bazo, ki so jih nabavljali v Sloveniji.

Tri podjetja, trije propadi

Po izgradnji prve tovrstne asfaltne baze v Rusiji, ki je bila, kot se je izkazalo, zgrajena zelo nekakovostno, je šel Inop v stečaj, direktor pa je umrl. V stečaju je tudi glavni podizvajalec Okipp iz Krškega, bivšemu direktorju Karlu Očkerlu pa sodijo zaradi goljufije. Kanja je sicer v likvidacijskem postopku, Avsec pa je še v enem kazenskem postopku.