Slovenija
19 ogledov

Ni jasno, kdo bo gradil

Prebivalce Krajevne skupnosti Dolenja Nemška vas skrbi nevaren most čez Temenico Žurnal24 main
Pločnik. Župan ga je krajanom obljubil, a podpisanega dogovora ni nikjer.
Obnova mostov. V slabem stanju. Direkcija za ceste pregleduje vse premostitvene objekte, ki so v njeni pristojnosti, je izpostavil Willenpart. Občino bodo v sedmih dneh obvestili o stanju mostov na Ponikvah in v Zidanem Mostu ter o predvidenih ukrepih v zvezi z njuno obnovo.

V začetku mandata nam je župan Alojzij Kastelic obljubil ureditev pločnika v Dolenji Nemški vasi do železniške postaje na Ponikvah. Znova smo videli, da je bila to samo obljuba, saj konkreten dogovor ni nikjer zapisan,” je v imenu prebivalcev izpostavila Marija Zupančič.

Občina je v letošnjem proračunu namenila sredstva za projektno dokumentacijo. “Še vedno pa ni dorečeno, kdaj bo pločnik zgrajen in kdo bo investitor,” je pojasnila Zupančičeva. Skrbi jih tudi, da je pločnik predviden le do mostu čez Temenico.

Kastelic odgovarja, da mu je že leta 2007 pločnik obljubil takratni prometni minister. “Naredil bom vse, da bo tudi zgrajen. Je pa tukaj videti igro s figo v žepu; stvari ne gredo v tisto smer, v katero bi morale,” je dodal.

Most se tako maje, da nikoli ne veš, ali boš prišel čez ali ne.
Tatjana Fink, glavna direktorica Trima Trebnje

Niso pristojni

Tako v družbi za avtoceste kot na direkciji za ceste pravijo, da niso pristojni za gradnjo pločnikov. “Skladno s 44. členom zakona o javnih cestah mora znotraj naselij in krajev pločnike graditi lokalna skupnost,” je pojasnil Tomaž Willenpart z direkcije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.