Slovenija
2933 ogledov

"Ni prav, da se vračamo v enopartijski sistem"

Novice: "Ni prav, da se vračamo v enopartijski sistem" - Milan Kučan Anže Petkovšek
Nekateri menijo, da ima Kučan prav.

 "Če se odloči, jo bomo podprli," je vsinočnji oddaji na PopTV glede možne kandidatire Ljudmile Novak na jesenskih predsedniških volitvah dejal Jožef Horvat, NSi. Horvat meni tudi, da je Slovenija pripravljena na žensko predsednico. Kot je znano, so doslej kndidaturo napovedale tri ženske, Nina Krajnik, Nataša Pirc Musar in Marta Kos.

Golob: Tudi Kučan ustreli kakšnega kozla

Krajnikova in Pirc Musarjeva kandidirata brez podpore stranke, Marto Kos pa predlaga največja vladna stranka Gibanje Svoboda. Nekdanji predsenik Milan Kučan, ki je podprl kandidaturo Nataše Pirc Musar, ob tem meni, da meni, da ni dobro, da ima ena stranka tri najpomembnejše funkcije v državi.

"Imam spoštovanje do gospoda Kučana, mogoče pa včasih tudi on ustreli kakšnega kozla," je Kučanovo izjavo komentiral predsednik vlade Robert Golob. Golob meni, da so ti pomisleki iz trte zviti, saj da je bil tudi Kučan pred svojo kandidaturo ravno tako predsednik zveze komunistov. 

"Zelo redko se strinjam s stališči Milana Kučana, tokrat pa ima prav. Ni prav, da se vračamo v enopartijski sistem. Smo ga že imeli in je propadel," pa je v sinočni oddaji dejal Horvat. 

Kosova brez podpore SD

Kosova je napovedala, da bo, če bo izvoljena za predsednico republike, odstopila z mesta podpredsednice Gibanja Svoboda, svoje članstvo v stranki pa bo zamrznila. Ali bo Kosovo podprla koalicijska stranka Levica, še ni znano, iz SD pa so sporočili, da bodo na predsedniških volitvah nastopili s svojim kandidatom.

Po sicer še neuradnih informacijah, bo SDS v boj za predsedniško mesto poslala Anžeta Logarja, dosedanjega zunanjega ministra.  V predsedniško tekmo se želi podati tudi glasbenik Gregor Bezenšek, ki namerava kandidirati kot neodvisni kandidat.

 
Komentarjev 18
 • Avatar stoychi
  stoychi 11:29 29.junij 2022.

  že 30 let na 45 let podlage imamo politikantsko lutkovno gledališče, kjer so lepo razdeljene vloge politikantskih lutk in to kučan in golob dobro vesta. Kar se mene tiče so vsi kriminalci

 • leonardo 10:13 29.junij 2022.

  Horvat ali misliš, ko je izključno sam vladal Janez Janša. Ja to je bil enoosebni partijski sistem JJ-a. In zato je propadel, kaneda?

 • rd2dmk2 09:12 29.junij 2022.

  no ja v prejšni sestavi pa ni bilo enopartijskega sistema ? Pahor je nekaj kar se zoperstavi SDS ? pa državni svet ? lepo vas prosim... če bi vse tri funkcije imel Golob, bi zame bilo manj enopartijsko kot prej. ...prikaži več če komu ni jasno pa naj rusijo pogleda.. Putin in njegove marionete.