Slovenija
23365 ogledov

Ni še miru. Iz Italije nova pošiljka, tako se giba

Oblaki Bralka
Posamezne nevihte so že zajele nekatere kraje.

Slovenski obali se iz smeri italijanskega Vidma približuje nevihtna celica, ki utegne povzročiti tramontano, nevihtni piš, na območju slovenske Istre, opozarja Agencija RS za okolje (Arso). 

Ohladitev po neurjih je v minulih dneh prinesla tudi snežinke v visokogorju. Kamera na Kredarici je namreč posnela kratkotrajno snežno ploho. Na najvišji meteorološki postaji je trenutno 1 stopinja Celzija.

Meteorologi so sicer danes za celotno območje države izdali rumeno opozorilo. Popoldne bo nastala kakšna ploha ali nevihta, napovedujejo. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, ki bo popoldne oslabela.

Trenutno gibanje padavin spremljajte na raarski sliki padavin na tej povezavi.

Vreme: Radarska slika padavin Vreme Slovenija Radarska slika padavin

Jutri bo precej jasno. Zjutraj bo po nekaterih kotlinah in dolinah megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 12, v mraziščih Notranjske ter v nekaterih alpskih dolinah okoli 5, ob morju 14, najvišje dnevne pa od 21 do 25, na Primorskem do 27 stopinj Celzija.

V petek bo sončno in še nekoliko topleje. V soboto bo dopoldne sončno, popoldne bodo v notranjosti nastale posamezne plohe ali nevihte.

Napoved od 30. julija do 4. avgusta

V nedeljo in ponedeljek bo naše kraje prešla višinska dolina. V torek bomo prehodno v območju enakomernega tlaka, nova vremenska motnja pa nas bo dosegla že v sredo in vplivala na vreme do petka, vremensko sliko pojasnjujejo na Arsu.

V nedeljo bo vreme nekoliko bolj spremenljivo, nevihte bodo pogostejše. V ponedeljek jih bo spet manj, v torek pa bo suho. V sredo, četrtek in petek bodo padavine z nevihtami spet verjetnejše. Temperature bodo večinoma med 25 in 30 stopinjami Celzija.

Evakuacija tabornikov v Kobaridu Slovenija Evakuirali 53 otrok in mladostnikov, vozil jih je tudi podžupan Vreme: Sonce in oblaki Slovenija Takšno nenavadno vreme nas čaka do začetka avgusta

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.