Slovenija
10764 ogledov

NIJZ: aplikacija ne dela, treba je preverjati na roke

Milan Krek, direktor NIJZ Vlada RS Milan Krek, direktor NIJZ
Aplikacija, ki naj bi izvajalcem storitev olajšala preverjanje izpolnjevanja pogojev PCT pri svojih obiskovalcih oz. gostih, je še vedno v fazi nadgradnje. Izpolnjevanje pogojev morajo tako do nadaljnjega preverjati na na podlagi dokazil, predloženih v tiskani ali elektronski obliki, so sporočili z NIJZ.

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) so mobilno aplikacijo, ki bo omogočala preverjanje PCT pogojev (preboleli, cepljeni, testirani), predstavili v petek. Kot so povedali, je dostopna prek spletne strani eZdravje, trenutno pa na voljo le za operacijski sistem Android in ne tudi za iOS. Vendar so še istega dne sporočili, da aplikacija zaradi nadgradnje ni dosegljiva.

Aplikacija je trenutno še vedno v postopku nadgradnje, so sporočili danes. Dokler dostop do nje ne bo ponovno omogočen, morajo izvajalci storitev izpolnjevanje pogojev PCT preverjati na podlagi dokazil, ki jih obiskovalci oz. gosti predložijo v tiskani ali elektronski obliki, so dodali.

Vlada je v četrtek presenetila z objavo odloka v uradnem listu, tako da morajo že od petka izpolnjevanje teh pogojev ob vstopu na prireditev oz. shod preverjati organizatorji kulturnih in športnih prireditev ter javnih shodov. Od ponedeljka pa bo v skladu s sklepi petkove dopisne seje vlade to veljalo tudi ob vstopu potrošnikov v notranje prostore gostinskih lokalov, igralnic, nastanitvenih obratov, nočnih klubov ter prizorišč sejmov in kongresov.

Janez Poklukar ogromna zmeda Slovenija Poklukar in Logarjeva eno, Krek in NIJZ drugo

Aplikacijo so predstavili v četrtek, nato pa je šla ekspresno na nadgradnjo. Zelo verjetno je prikazovala preveč osebnih podatkov. 

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 13
  • Bobby_Armstrong 09:45 27.julij 2021.

    Zdaj bo Google za spletno delo od doma plačeval od 25.000 do 30.000 dolarjev na mesec.Z mojo zadnjo mesečno spletno plačo sem prejel 27483 dolarjev iz računa paypal. Več o tem na tej spletni strani ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • bobubob 09:01 26.julij 2021.

    Strokovnjak, ki določa, kdo je strokovnjak.

  • kapibara1 07:59 26.julij 2021.

    Je že en namignil, da se splača imet večjo zabavo, ne kontroliraš testov, pride inšpekcija, plačaš jurja kazni.Ko jih šiša, jih imaš v prvi uri zabave že na lagerju..

Sorodne novice