Slovenija
25 ogledov

"Nikoli nisem podkupoval nikogar"

Tomaž Drolec mediaspeed
Župan Drolec vzel nazaj besede, ki jih je izrekel na občinski seji. "Nikoli nisem podkupoval nikogar,“ trdi zdaj.

Čeprav se je počutil kot pravi mafijec, zdaj trdi, da nikoli ni nikogar podkupoval. Župan Komende Tomaž Drolec zdaj trdi, da je ves čas govoril izključno o izplačilu odškodnin denacionalizacijskim upravičencem. "Nikoli nisem izplačeval odškodnin, kaj šele podkupnin, nikomur, posebej ne uradnim osebam ali osebam, ki se ukvarjajo z gospodarsko dejavnostjo," je na današnji tiskovni konferenci zatrdil Drolec.

"Nikoli nisem uporabil besede podkupnina, ker podkupovanja pač ni bilo. To so uporabili tisti, ki mi želijo škodovati. Kar nekaj medijev in fizičnih oseb mi je z lažnimi navedbami povzročilo veliko osebno in politično škodo," trdi Drolec. Zato je že pooblastil odvetniško družbo Čeferin za zastopanje v zvezi s tem postopkom. Namerava ukrepati zoper vse, ki so mu povzročili škodo.

Vse milejša zgodba

Spomnimo: na občinski seji konec maja je Drolec razkril, da je hodil do uradnih oseb "lobirat", za vsakega je vedel, koliko denarja mu mora prinesti, pri tem pa da se je počutil kot pravi mafijec. Dejal je, da se drugače pri nas sploh ne da priti do poslov.

Kasneje je župan zatrdil, da je lastnih 16 tisoč evrov dal petim fizičnim osebam, denacionalizacijskim upravičencem, zato da so lahko dobili soglasja in nadaljevali postopke za izgradnjo trgovine v centru Komenda. 


Komentarjev 5
  • mirko 17:51 05.september 2011.

    Hotel je biti frajer, potem so ga pa stisnili za vrat. Ironija je pa v tem, da je povedal resnico, katero sedaj zanika, ker se je ustrašil groženj tistih, ki so pokasirali.

  • bucilka 16:38 05.september 2011.

    Ta zupan je brez javnega razpisa "podelil" ali bolje podaril koncesijo za zobozdravstvo v obcini kar svojemu sorodniku! Da o tem, kako so si v druzini preprodajali zemljisca v obcini, ne pisem...skratka: baraba je in naj prevzame odgovornost za svoje odlocitve!

  • balohtine 15:38 05.september 2011.

    otrobar lažnjivi. Itak da so res cukal in podkupoval, kjer je veleum Plešinac zraven, povsod se krade u lukno z njimi