Slovenija
41 ogledov

(Ni)so delali za gradbinca

Gradbeniki na Celjskem so še vedno v hudi krizi. Po stečaju Vegrada in Gradisa s Žurnal24 main
Na črno. Družba Timi in direktor na sodišču, ker naj ne bi imel prijavljenih delavcev.

“Menim, da so se delavci pri policijski kontroli ustrašili, pa so rekli, da delajo za Timi,” se je na sodišču zagovarjal direktor Agim Krasniqi. Trdi, da nekaterih sploh ne pozna.

Na sodišču nova zgodba

Policisti so pri redni kontroli v Krški vasi namreč ustavili tovorno vozilo družbe Timi z več delavci. Povedali so, da so zaposleni pri Timiju in da so namenjeni na gradbišče. V drugem primeru nihče od delavcev ni imel pooblastila za vožnjo službenega vozila. Povedali so, da gredo na delo v Avstrijo, kar je potrdil tudi sopotnik – direktorjev sin, čeprav takrat ni bil zaposlen v očetovi firmi. Inšpektorji so ugotovili, da nobeden od petih delavcev ni bil vključen v zdravstveno zavarovanje, pogodba pa tudi ni kazala nobene podlage za zaposlitev. Na sodišču so vpleteni povedali drugačno zgodbo. Prvič naj bi bili prijateljsko namenjeni v Brežice, da bi nekomu odpeljali smeti. V drugem primeru pa naj bi šli v Avstrijo čistit hišo, ki si jo je brez vednosti Krasniqija kupil sin. V obeh primerih naj bi jim tudi posodil avtomobil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.