Slovenija
259 ogledov

Nizozemka padla sedem metrov globoko

Adrenalisnki park Pustolovski park Bled
Ženska je v Pustolovskem parku Bled padla z višine sedmih metrov. Lastnik parka: "Narobe se je vpela."

Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje je ob 16.30 v adrenalinskem parku Straža na Bledu ženska padla iz višine sedmih metrov in se huje poškodovala. Posredovati so morali reševalci NMP Bled in ekipa Helikopterske nujne medicinske pomoči s posadko helikopterja Slovenske vojske, ki so jo prepeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana.

"Narobe se je vpela"

Lastnik Pustolovskega parka Bled Matija Koren je za zurnal24.si povedal, da je to prva nesreča v dvanajstih letih, odkar je park odprt.

"Nizozemska državljanka se je, kot kaže, narobe vpela. Pred njo sta bili hčerki, za njo pa mož. V parku so tri poti priplezali brez težav. Ne vem zakaj se je na dotični vaji vpela na elastiko in ne na jeklenico. Vsi obiskovalci, ki pridejo v park, dobijo v pogled navodila, nato jim na šolskem poligonu natančno pokažejo na kakšen način se uporablja oprema in preverijo, da so navodila razumeli. Šele ko inštruktorju pokažejo, da so razumeli navodila in opravijo šolski poligon brez napak, jih ta spusti v park. Če nekdo ne zna, mu dajo dodatna navodila in ga ne spustijo v park, dokler jih ne obvlada, " je dejal Koren in dodal, da so žensko odpeljali na travmatološki oddelek v Ljubljani, z njenim stanjem pa ni seznanjen.

Komentarjev 4
  • Pepe007 06:49 22.julij 2013.

    Čisto možno. Čeprav bi po tej logiki moral odvetnik obiskati DARS v primeru, ko kdo vozi v nasprotni smeri avtoceste (odvetnik tistega, ki je vozil narobe). Tudi tam je možno kljub nekaterim opozorilom in znakom narediti smrtno nevarno napako.Ampak ...prikaži več to še ni nobenemu jožetu padlo v glavo... Čudno...

  • renemario 06:16 22.julij 2013.

    Sedaj je res polna adrenalina. Ni kaj lep dopust.

  • Tone Gerbec 22:58 21.julij 2013.

    Bil v parku, popolnoma korektni, na začetku smo bili vsi poučeni in če dejansko upoštevaš navodila,ni nikakršnega problema. Tako da Joža , morda jih pa ne bo obiskal odvetnik. Žal mi je pa za ponesrečenko, škoda da je storila to napako.