Slovenija
3251 ogledov

NLB bo bančni paket zaračunavala tudi študentom

NLB Boštjan Tacol
Do sedaj je bilo vodenje računa za študente po večini brezplačno.

Kot smo prvi poročali v Žurnalu24, namerava NLB do konca letošnjega leta svojim uporabnikom samostojne račune preoblikovati v pakete. Paketi bodo uporabnike stali od 3,99 (Mladostni), 4,99 (Osnovni), 9,40 (Aktivni) do 13,30 (Premium).

NLB Slovenija NLB bo do konca leta spremenila vse račune

Vodenje računa za študente večinoma brezplačno

NLB bo svojim uporabnikom glede na njihovo dosedanje poslovanje račun spremenil v enega od paketov. Mladim do 27. leta denimo svetujejo paket Mladostni, ki jim nudi spletno in telefonsko bančništvo. Paket jim je na voljo po znižani ceni približno 2 evra. Da račun oziroma paket pri banki nekaj stane, ni nič novega, so bili pa plačila do sedaj običajno oproščeni študenti. Praktično vse druge slovenske banke vodenja računa študentom ne zaračunavajo, prav tako nekatere ne zaračunavajo nekaterih dodatnih storitev, na primer dvige denarja na bankomatih drugih bank. Če se bodo odločili za paket Mladostni, bodo študenti dva dviga mesečno pri ostalih bankah opravili brezplačno, vse naslednje pa bodo plačali po ceni 0,55 evra.

Na voljo bo brezplačna alternativa

NLB bančna kartica | Avtor: Anže Petkovšek NLB plačilna kartica Anže Petkovšek

Na NLB zaračunavanje paketa Mladostni upravičujejo z dodatnimi storitvami, ki jih paket ponuja in ki se sicer plačujejo ločeno po ceniku. ''V primeru, da med paketi ne najdejo zanje najustreznejšega, pa lahko izberejo tudi NLB Osnovni račun, ki mladim do 27. leta starosti na voljo brezplačno. V tem primeru pa bodo morali vse ostale storitve plačevati posebej,'' dodajajo pri NLB. Osnovni račun nima limita, za druge uporabnike pa stane 2,60 evra na mesec. 

Kljub višji ceni uporabniki pakete sprejeli

Od uvedbe paketov je študentski račun za paket zamenjala že skoraj polovica uporabnikov, ki so imeli doslej študentski račun. Prav tako je na pakete prešlo že skoraj tri četrtine vseh strank. ''Naše izkušnje kažejo, da se stranke večinoma hitro prilagodijo na tovrstne spremembe, saj jim skušamo čim bolj nazorno predstaviti, kako bodo potekale in kaj prinašajo. Večina strank, ki se je za paket že odločila, je obstoječih strank NLB in mnogim se je skupni strošek v gospodinjstvu, ki ga imajo z vsemi bančnimi storitvami, ki jih uporabljajo, znižal,'' so še sporočili iz NLB.

Komentarjev 9
  • Kmodri 17:40 22.april 2019.

    Banda požrešna. Toliko denarja smo zmetali vanjo, sedaj pa še študente nameravajo odirati. Sram naj jih. V Dantejevem peklu je poseben krog za take grabežljivce.

  • Avatar Dodoman
    Dodoman 09:55 22.april 2019.

    Tudi jaz sem spokal z NLB na Sparkasse in ni mi zal. Zdaj imam brez mesecne provizije.

  • mirror 08:42 22.april 2019.

    NLB je še vedno bančni avtomat in pralni stroj denarja za leve stranke. Te pa potrebujejo svež denar, čeprav imamo v lasti samo še 25% plus eno delnico. Samo naivnež ali levičar je komitent NLB.