Slovenija
17445 ogledov

Štiri ure in pol čakanja na meji

Kolone na italijanski avtocesti
1/2
epa
Neverjetni podatki: za izstop iz Slovenije čakajo kar štiri ure in pol.

Takšne so razmere na naših cestah ob štirih popoldan. Zastoj pred predorom Karavanke se je s 16 kilometrov zmanjšal na deset, proti Avstriji ostaja dva kilometra dolga kolona. Občasno zapirajo predora Karavanke in tudi Ljubelj proti Sloveniji. 

Zaradi prometne nesreče je na primorski avtocesti zaprt počasni pas pred Logatcem proti Kopru. Zastoj je na koncu izolske obvoznice do Strunjana proti Portorožu ter od Križišča proti Dragonji.

Čakalne dobe so na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Sočerga, Starod, Jelšane, Petrina, Metlika, Dobovec, Gruškovje, Zgornji Leskovec in Zavrč.

Na mejnem predoru Dobovec (pri Rogatcu) se na izstop iz Slovenije čaka neverjetne štiri ure in pol, na Gruškovju pa dve uri in pol. Na Dragonji se za vstop na Hrvaško čaka več kot dve uri, na Sočergi pa ena do dve uri. Najdaljša čakalna doba za vstop v Slovenijo je na Gruškovju, čaka se dve uri.

Kolone na avtocesti Ptuj | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Dela na avtocestah:
- Zaradi obnovitvenih del bo do nedelje predvidoma do 22. ure zaprta vipavska hitra cesta med priključkoma Šempeter in Selo proti Nanosu. Zaprta sta tudi uvoza Šempeter in Vogrsko proti Nanosu. Promet je preusmerjen na regionalno cesto, je pa promet oviran tudi proti Novi Gorici.
- Na pomurski avtocesti sta zaprta izvoz in uvoz Lipovci iz smeri Lendave proti Mariboru.
- Na ljubljanski vzhodni obvoznici poteka prenova predora Golovec. Skozi predor je prepovedan promet za vsa vozila nad 3,5 t v obe smeri.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
  • blayo 14:53 25.julij 2020.

    Take kolone so po Nemčiji vsak dan zjutraj in popoldne. Gradbišča pa na vsakih 30 km...

  • Avatar praufo
    praufo 14:49 25.julij 2020.

    spet bo velik biznis s temi vinjetami , za vsakega ki prečka to državo, ... no, kar so že pokasiral, bi lahko že zdavnaj začeli s drugo luknjo karavank ... ne vem pa zakaj take kolone na prehodih, a res ...prikaži več vse kontrolirajo,... ja kaj pa ? a če so zdravi al kaj ... meni se smili vsak, ki je žrtev svoje volje ali svojcev, da je treba rinit na to morje ... želim jim veliko potrpežlivosti

  • gregor51 13:26 25.julij 2020.

    uapm da bodo vsi lobotomi ki grejo oz se vračajo čakali čimdlje