Slovenija
9639 ogledov

Noro dogajanje v okolici Novega mesta, napadli policiste

Napad na policiste
1/3
PU Novo mesto
Za novomeškimi policisti je težka noč.

Kljub plačilnem nalogu nadaljeval

Novomeški policisti so morali včeraj okoli 22. ure posredovati v Kerinovem Grmu, kjer je prebivalce motilo, da je sosed predvajal glasno glasbo. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, so ob prihodu na kraj identificirali mladoletnega kršitelja in mu zaradi kršenja javnega reda in miru izdali plačilni nalog.

A že okrog 23. ure so ponovno prejeli več klicev prebivalcev naselja, saj naj bi mladoletnik nadaljeval s predvajanjem glasne glasbe. Zaradi ponovne kršitve so mu zasegli zvočnik, na katerem je predvajal glasbo, a so kršitelj in nekaj drugih udeležencev policistom skušali to preprečiti. V policiste in službena vozila policije so metali kamenje, steklenice in druge predmete. Poškodovali so dva avtomobila.

Ugotavljajo identiteto še desetih osumljencev

Policisti so se branili s telesno silo in plinskim razpršilcem. V policijskem postopku so trije osumljenci kaznivih dejanj. Zoper 20-letno osumljenko in 15-letnega osumljenca bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo. 42-letnega osumljenca, ki so ga v preteklosti že obravnavali zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja in kršitev javnega reda in miru, pa bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti, so povedali novomeški policisti. 

Kriminalisti PU Novo mesto pa nadaljujejo s preiskavo in ugotavljajo identiteto še desetih osumljencev, ki so se spravili na policiste.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 14
  • Avatar Leon
    Leon 13:51 24.julij 2020.

    Takšen prikaz policije je sramota za Hojsa in celotno vlado ! Kaj počne policija razen ,da postavlja ograje pred parlamentom in snema kolesarje ? Sedaj je bolj jasno zakaj policija ne preganja Vardo ! Vardo želijo umestiti v skupine narodne zaščite .

  • gregor51 19:03 23.julij 2020.

    a so bli okvirji na delu

  • Covid_1984 18:39 23.julij 2020.

    zato pa bodo plavi bedniki vsi ponosni lovili slovence brez nagobčnikov in se čutili pomembne, drugih si pa ne upajo.