Slovenija
5418 ogledov

Nov generalni direktor policije: Namesto Fanka Velički

Marjan Fank Saša Despot
Nenadna upokojitev Marjana Fanka.

Marjan Fank, dosedanji generalni direktor policije, ki se je pred novim letom nenadoma odločil za upokojitev, bo jutri, 5. januarja, posle predal svojemu namestniku Simonu Veličkemu.

Upokojitev pri 52-letih

Fank funkcijo prvega policista v državi zapušča pred koncem petletnega mandata. Policijo je vodil od 2. novembra 2014, ko je postal v. d. generalnega direktorja, za generalnega direktorja je bil imenovan 23. januarja 2015. Razlogov za upokojitev na policiji ali na notranjem ministrstvu ne komentirajo. Še ne 52-letni Fank je pogoje za upokojitev sicer izpolnil pred nekaj meseci.

Zamenjal ga bo namestnik, ki ni hotel biti prvi kriminalist

Simon Velički bo tako vodenje policije prevzel s 6. januarjem 2018 kot vršilec dolžnosti. Velički je namestnik generalnega direktorja policije od 1. decembra 2016, pred tem pa je bil direktor Policijske uprave Kranj.

Velički je dejal: “S sodelavci bi rad storil še kaj dobrega in izboljšal nekater | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Simon Velički, ki je od Fanka leto dni starejši, je policijsko kariero začel leta 1988, ko je začel delati kot kriminalist s področja gospodarstva. Leta 2011 je iz osebnih razlogov zavrnil mesto direktorja Uprave kriminalistične policije. O domnevnih razlogih v spodnjem članku: 

Generalni direktor policije Goršek je sprejel odločitev Simona Veličkega (na sli velički Slovenija Velički se je odpovedal kandidaturi

 

Komentarjev 11
  • Avatar čavez
    čavez 08:39 05.januar 2018.

    Jebeš tak svet ko ti soli pamet prišlek za 500 SIT.

  • Tupamaros 23:53 04.januar 2018.

    Smo pač umetniki pri nameščanju odgovornih. Kandidat za šefa policije je leta 1988 povzročil prometno nesrečo s smrtnim izidom.

  • Romc 20:24 04.januar 2018.

    Nadaljujem: Sploh mi ni jasno,zakaj se sploh sam prijavlja,če pa ve,da dela ne bo mogel upavljati profesionalno. Verjetno zato,ker ne bo za nič odgovarjal! Denar ne omenjam.