Slovenija
9666 ogledov

Nov grozljiv prizor: "Vsi sosedje vedo in vidijo, pa nihče ne reagira"

Društvo za zaščito konj
Vidi se s ceste...

"Tokrat na drugem koncu Slovenije. Tudi tokrat goveja živina, čisto ob cesti," so ob objavi fotografij zapisali v Društvu za zaščito konj. "Človek, ki se je peljal mimo, je obrnil in se še enkrat peljal mimo, ker ni mogel verjeti svojim očem," so dodali v društvu, kjer jih znova čudijo sosedje, ki ne reagirajo oziroma na prijavijo grozljivega zanemarjanja živali. "Vsi sosedje vedo in vidijo, pa nihče ne reagira, da se ja, bognedaj, ne bi zameril sosedu," so zapisali tokrat. 

Novi primer zanemarjanja živali tokrat prihaja vasi Kovk pri Hrastniku, pri društvu pa opozarjajo na konje, ki prav tako živijo v grozljivih razmerah.

Trpeči bik Trebnje Slovenija "Dobesedno izkopan je bil iz dreka"

Po poročanju portala 24ur.com, so jim na Upravi za varno hrano, veterinarstvo in vastvo rastlin (UVHVVR) potrdili, da je območni urad UVHVVR Celje prijavo prejel danes okoli 12. ure. "Glede na prejete podatke bomo poskušali locirati kraj, kjer naj bi se znamarjanje dogajalo in rejo preverili. O rezultatih nadzora vas bomo naknadno obvestili," so zapisali za portal. 

Pred dnevi so iz hleva v okolici Trebnjega iz nevzdržnih razmer reševali bike in konja. Pristojna inšpekcija je prijavo dobila od policije. Takrat smo poročali, da so biki in konj živeli v grozljivih razmerah. Ko so konja pripeljali iz hleva, ni mogel več stati. Ulegel se je na tla in morali so ga uspavati.

 

Komentarjev 6
  • Avatar Leon
    Leon 07:12 24.april 2019.

    SLOVENIJA DREKSIT

  • Janez Janezz 18:48 23.april 2019.

    Spet novinarsko pretiravanje in soseska zlehtnoba. Zadeva je precej drugačna.

  • Lavdan 17:13 23.april 2019.

    Kriviti sosede je najlaže reči tistim, ki niso sosedje. Sosed pa mora s sosedom živeti naprej. Gnoj na sliki ni star en mesec ampak bistveno več, torej je kriv veterinar ali inšpekcija. Za onega norca iz Krtine 5 let zapora, ...prikaži več pa se take svinjarije ne bi dogajale.