Slovenija
10481 ogledov

Nov napad na Niko Kovač: "Naenkrat vstane in se zažene proti meni ..."

Nika Kovač v Odmevih Epa
"Si ti Nika z Inštituta 8. marec? Nič nisem vesel, da te vidim," naj bi napadalec začel pogovor.

Direktorica Inštituta 8. marec Nika Kovač je na facebooku zapisala, da je danes doživela še en napad. Storilca, ki jo je napadel lani, so policisti sicer našli. 

"Si ti Nika z Inštituta 8. marec? Nič nisem vesel, da te vidim," naj bi ji rekel napadalec, jo žalil in se jezil nanjo. Ustrašila se ga je in pospešeno začela korakati v drugo smer, napadalec pa naj bi vstal in se zagnal proti njej, medtem pa vpil o delovanju inštituta in o temah, s katerimi se ukvarja. 

Po njenih besedah jo je opazil gospod za mizo v lokalu, jo povabil, naj sede k njemu in skušal pomiriti nasilneža. Sama je v stiski stekla v lokal, poklicala policijo in oddala prijavo. 

Pohvalila je policista, ki da sta bila ob tem "izjemno korektna in prijazna". 

"Sistematično nasilje ima posledice. Pri tem tudi sama nisem izjema. S puncami se ponovno odločimo, da fajtamo dalje. Vemo, da se ne smemo umikati agresiji. Vemo, da se ne smemo umikati glasnim grozečim moškim. Ne smemo dovoliti, da nas utišajo. Ko je najtežje, vztrajajmo. In delimo samo ljubezen. In solidarnost. Korak po koraku. Dalje," je sklenila svoj zapis.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 39
  • Avatar SS666
    SS666 15:45 15.marec 2023.

    Sam res....,kaj je vzrok,da se skoz na to bajsko debelajsko spravljajo???

  • Avatar MS
    MS 14:48 14.marec 2023.

    V prvem primeru je Moški, ki je napadel Niko Kovač, bil pogojno obsojen na pet mesecev zapora s preizkusno dobo enega leta, so pojasnili na tožilstvu. V zadnjem primeru je v lokalu pred fizičnim napadom Niko zaščitil gost ( ime ...prikaži veče in priimek v uredništvu) Pravljica prvega SDS pravljičarja Grimsa je pač zgolj pravljica v njegovem stilu!

  • Kmodri 13:27 14.marec 2023.

    Napad je obsojanja vredno, kljub temu, da se marsikdo ne strinja z njenimi aktivnostmi.