Šport
76 ogledov

Nov športni objekt v Ljubljani

Kolopark
1/11
Anže Furlan
Ob parku Tivoli so uradno odprli kolesarski poligon Kolopark, na katerem se bodo mlajši in tudi starejši učili spretnostnih veščin s kolesi, rolerji, kotalkami, skiroji in rolkami.

Še junija je bilo ob znanem športnem lokalu Lepa žoga divje parkirišče, čez poletje pa je tam zrasel pravi mali park s kolesarskim poligonom, tako imenovanim pump trackom. Sestavljen je iz sedmih zavojev in 22 valov.

Prvi obiskovalci Koloparka so se po poligonu zapodili že pred dnevi, danes pa so ga odprli še uradno, v družbi ljubljanskega župana Zorana Jankovića in predstavnikov Mestne občine Ljubljana, z raznimi delavnicami in tekmovanji na izločanje ter vožnjami pod nadzorom učiteljev kolesarskega društva Rajd, ki je sicer upravitelj parka.

"Navdušenje nad progo je seveda veliko, še posebej ob pogledu na mlade, ki naravnost uživajo na tem majhnem, a vsebinsko izredno pomembnem poligonu," so ob otvoritvi dejali pri KD Rajd.

Dogajanje ob uradni otvoritvi objekta so sicer popestrili člani Unior Tools Teama Filip Flisar, Žiga Pandur in Tanja Žakelj. Svetovni prvak v smučarskem krosu Flisar rad sede na kolo in tudi tekmuje za Unior Tools Team v štirikrosu in BMX-u. Brkati Mariborčan se z veseljem druži tudi z mlajšimi in starejšimi športnimi navdušenci, temu je bilo tako tudi danes.

Kolopark je sicer tretji kolesarski park, ki so ga v Ljubljani odprli v zadnjem času. Pred tem je KD Rajd predstavil Bike Park Ljubljana v Podutiku, v torek je odprl še drugi del parka, in BMX progo na Linhartovi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.