Slovenija
18479 ogledov

Nova koalicija: Je Janša obupal?

Janez Janša Anže Petkovšek
SDS sporoča, da pogovori o večinski koaliciji potekajo prepočasi.

Stranka SDS, ki s SMC, NSi in DeSUS vodi pogovore o oblikovanju nove vlade, je danes na Twitterju zapisala, da pogajanja o novi večinski vladni koaliciji potekajo, a zadnje štiri dni prepočasi. Zato so zadnja dva dneva posvetili pripravam na volitve.

Dopisali so še, da se "na daljavo in prek medijskih objav resnih zadev ne da usklajevati".

Da so četrte brezčasne volitve verjetno zelo blizu, je na sobotni slavnosti akademiji SDS v Murski Soboti, ocenil tudi predsednik stranke Janez Janša.

SMC za pogajanje z Janšo

Svet SMC je na današnji seji pooblastil predsednika stranke Zdravka Počivalška, da nadaljuje pogovore o vstopu v morebitno vlado Janeza Janše. 25 članov sveta tak sklep podprlo, proti pa je bil poslanec Jani Möderndorfer. Stranka sicer nadaljuje tudi priprave na morebitne predčasne volitve.  "Svet ni glasoval o nobeni zavezujoči odločitvi, se je pa strinjal s tem, da vodstvo stranke nadaljuje pogovore o oblikovanju morebitne nove vlade," so zapisali na svoji spletni strani.


SMC kongres Odločili so Slovenija SMC: Proti pogovorom z Janšo glasoval le en poslanec
  Janez Janša Slovenija Prihaja teden odločitev, izstopov in prestopov

Komentarjev 7
  • Avatar Mark035
    Mark035 13:12 20.februar 2020.

    Vsi, ki bi danes šli v koalicijo z JJ, so politični mrtvaki in se borijo za svoje sedeže. Čudim se JJ, da se sploh pogovarja s temi luzerji, ker mu Nora24TV napoveduje gladko zmago.

  • andrej084 09:17 20.februar 2020.

    S konji, ki razvažajo pivo po Munchen-u, ne moreš iti na konjske dirke!

  • Avatar Marjan Ješovnik
    Marjan Ješovnik 05:03 20.februar 2020.

    Nikoli pozabil njihovih izjav; štiri leta so se borili ,da so lahko 40 let vladali. Kaj pa sedaj ;10 dni so se borili ,da nam že trideset let vladajo . In to zelo slabo,vztrajno padamo na vseh področjih.