Slovenija
1692 ogledov

Nova mazaška akcija: dva kljukasta križa in pripis "korupcija"

Napad na zavod Iskreni Reševalni pas/Twitter
Neznanci oskrunili fasado Zavoda Iskreni.

Kot kaže, so neznanci oskrunili fasado, kjer ima prostore Zavod Iskreni. Narisali so kljukasta križa in dopisali "korupcija". 

Podobno "presenečenje" je nedavno doživela tudi državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Alenka Forte. Na pročelje stavbe, kjer ima ordinacijo, so neznanci narisali tri kljukaste križe.

Zavod Iskreni, katerega soustanovitelj je tudi minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj, je sicer na razpisu omenjenega ministrstva dobil več kot 130.000 evrov, je poročal portal Necenzurirano. Minister je zatrdil, da pri odločitvah ni imel vpliva.

Poslanci LMŠ, SD, Levice in SAB so v petek zoper ministra vložili interpelacijo, sam pa očitke zavrača. Kot je že večkrat pojasnil, je zavod Iskreni eden od 17, ki so bili na razpisu za lajšanje stisk ljudi izbrani, vsi pa so dobili toliko sredstev, za kolikor so prijavili projekte na razpisu. Strokovna komisija za izbor je po njegovih besedah opravila svoje delo strokovno.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Naklonsky 15:04 02.februar 2021.

    Gospodje, predstavniki leve drhali: Si upate to narediti na fasadi Foruma 21?

  • brencl47 11:52 02.februar 2021.

    Nekoč sta v rdeči zvezdi bila srp in kladivo, sedaj pa je lahko mirne duše vrisan kljukasti križ. Kordiš&co bi bili presrečni!

  • Tupamaros 11:36 02.februar 2021.

    Po 82-tih letih komunisti pobovno sodelujejo s tašisti. Vrana vrani ne kljuje oči.