Slovenija
18864 ogledov

Nova podražitev dopolnilnega zavarovanja

Zdravnik
Račun za decembrsko zavarovanje pri Adriatic Slovenica (AS) bo dva evra višji, kot je bil januarski.

Adriatic Slovenica (AS) bo s 1. decembrom povišala premijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja za en evro in bo tako po novem znašala 30,34 evra. Z najvišji triodstotnim popustom pa bo mesečna premija tako znašala 29,43 evra.

"Za nemoteno pokrivanje obveznosti iz veljavnih zavarovanih pogodb moramo prilagoditi premijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja," so svojim klientom sporočili pri omenjeni zavarovalnici in pojasnili, da se na področju financiranja zdravstvenega sistema nadaljujejo nestabilne razmere. Tudi za leto 2018 pa se napoveduje nadaljnja rast stroškov zdravstvenih storitev v javnem zdravstvenem sistemu in doplačil k tem storitvam, kar po navedbah AS vpliva tudi na poslovanje zavarovalnic, ki izvajajo dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Pri zavarovalnici ima zavarovanje sklenjeno nekaj manj kot 300.000 zavarovancev.

Ko so nazadnje dražili, so sledili tudi drugi ...

Nazadnje je Adriatic Slovenica (AS) dopolnilno zavarovanje zvišala letos 1. marca - prav tako za en evro, v naslednjih mesecih pa so jim sledili tudi pri Triglav, Zdravstvena zavarovalnica, in Vzajemni. Vse zavarovalnice pa so takrat podražitve utemeljile z višanjem naraščajočih cen zdravstvenih storitev in vse pogostejšega koriščenja zdravstvenih storitev. Na višanje stroškov pa naj bi vplivali tudi ukrepi za skrajševanje čakalnih dob in tudi sporazum med vlado in Fidesom.

Komentarjev 12
  • Avatar praufo
    praufo 11:46 30.september 2017.

    malo več bo treba obiskovat dohtarje, če že moramo več plačat, imajo dosti opreme, še več bi jo lahko imeli, če se ne bi tolko kradlo , je pa res, da če nisi resno bolan, te dajo v čakalno vrsto ...prikaži več ... samo urgenca deluje, tam pa poskrbijo za pacienta, svaka čast

  • minimaxi 08:48 30.september 2017.

    Naj nam vladajo barvano rdeči ali barvano beli, ko ti barvi zmešaš, nastane roza. PEDRI eni in drugi !

  • McClain 07:45 30.september 2017.

    vsi skupaj pa ne pozabit; ko so uvedli dopolnilno zavarovanje je bila premija " EVRTA/MESEC!!!!!!! Barabe pokvarjene kradljive skorumpirane!!!!