Slovenija
3604 ogledov

Nova poteza nekdanje Golobove tesne sodelavke

Svoboda Anže Petkovšek Volilni štab stranke Svoboda
V poslanski skupini Gibanje Svoboda ena članica manj.

Mojca Šetinc Pašek, ki je po izključitvi iz stranke Gibanja Svoboda sporočila, da ostaja v poslanski skupini Svobode, danes sporoča, da z izstopom želi "razbremeniti vodjo poslanske skupine Boruta Sajovica kršenja poslovnika DZ".

Poslanska skupina Svoboda je namreč po njeni izključitvi iz stranke podala predloge za njeno razrešitev v delovnih telesih DZ, v katerih je delovala kot članica. Prav tako je predlagala njeno razrešitev z mesta predsednice preiskovalne komisije DZ, ki preiskuje sume nezakonitega financiranja političnih strank. Nasledila jo je Tamara Vonta.

Dosedanji poslanski skupini Šetinc Pašek tako očita, da ji ni zagotavljala možnosti za opravljanje poslanskega dela v skladu z ustavo, zakonu o poslancih in parlamentarnim poslovnikom. Poslovnik državnega zbora poslanske skupine sicer ne omejuje pri menjavi članov v delovnih telesih DZ, v katerih ji pripada posamezno število mest.

Šetinc Pašek, ki je pri tudi prvem glasovanju o amandmaju SDS glede popolne izenačitve socialnih transferjev z inflacijo, glasovala za opozicijski amandma, bo odslej delovala kot samostojna poslanka. Poslanska skupina Gibanje Svoboda ima tako odslej 40 članov.

"To sem storila po mesecu dni, ko so me brez razlogov na podlagi nekih lažnivih obtožb in blatenja mojega dobrega imena čez noč vrgli iz stranke Gibanje Svoboda. Še danes ne vem, zakaj. Ampak to zgodbo z Gibanjem Svoboda sem že vrgla za hrbet," pravi Šetinc Pašek, ki so jo iz Gibanja Svoboda izključili minuli mesec, premier in predsednik stranke Robert Golob pa je takrat dejal, da "se natančno ve, na kateri gol je treba streljati, ko začneš zabijati avtogole, pa v ekipi nimaš kaj več iskati".

Komentarjev 13
  • Domoljub 21:18 28.november 2023.

    Je pač odslužena ,ni ji pomoči..

  • Plavi-mil 17:03 28.november 2023.

    Plesala je eno poletje.

  • Friderik1950 16:42 28.november 2023.

    V fanatičnem žaru antijanšizma je uničila samo sebe in odlične obete, da bi po napovedi medijev postala ena od treh kandidatk za predcednico vlade. Se hecate.