Slovenija
6525 ogledov

Po izključitvi iz stranke spregovorila o razlogih

Mojca Šetinc Pašek Anže Petkovšek
Poslanka Svobode Mojca Šetinc Pašek meni, da način izključitve brez pojasnila, kaže na "porazno stanje" v stranki.

Poslanka Svobode Mojca Šetinc Pašek je ob izključitvi iz največje vladne stranke v odzivu za STA poudarila, da želi najprej slišati razloge zanjo. Način izključitve brez pojasnila, razprave in pravice do zagovora pa po njenem mnenju kaže na "porazno stanje in tudi siceršnje razumevanje notranje demokracije v stranki".

"Če je slučajno razlog za izključitev moje stališče glede politične integritete in politične odgovornosti, je očitno, da ta stranka in predsednik te stranke teh vrednot z mano ne deli," je Šetinc Pašek zapisala v odzivu za STA.

Kot je še dodala, razlogov za izključitev iz stranke ne pozna. "Kot so mi namreč po seji sveta povedali kolegi, pravih razlogov niso slišali, razen - ugibam iz slišanega - zbirko klevet, laži, natolcevanj in konstruktov, ki jih je očitno zbrala generalna sekretarka Vesna Vuković," je še dodala. Na vprašanje, ali bo še naprej poslanka Svobode oziroma kakšni bodo njeni nadaljnji koraki pa je odgovorila, da še ne ve.

Vuković je za STA očitke zanikala in dejala, da ni bila ona pobudnica izključitve poslanke iz stranke.

Kritična do nekaterih članov stranke in ministrov

Šetinc Pašek je bila sicer večkrat javno kritična do nekaterih članov stranke in ministrov, med drugim do danes že nekdanje ministrice Sanje Ajanovič Hovnik in nazadnje do ministra za obrambo Marjana Šarca. Po neuradnih informacijah STA naj bi sicer nekaj očitkov proti Šetinc Paškovi prišlo tudi s strani Klakočar Zupančičeve.

Svet stranke Gibanje Svoboda je namreč na današnji seji odločil, da poslanko Šetinc Pašek in bivšega poslanca LMŠ, v tem mandatu pa svetovalca v kabinetu Klakočar Zupančičeve Roberta Pavšiča izključijo iz stranke. Slednji za zdaj izključitve iz stranke ne želi komentirati.

Kot so za STA pojasnili v stranki, je bila Šetinc Pašek pred sejo sveta seznanjena s pobudo za izključitev iz stranke, ki jo je sprejel izvršni odbor. Pojasnili so ji tudi, da bo razloge dobila pisno, po elektronski pošti in se bo do njih lahko opredelila. Po njeni izjasnitvi pa se bo znova sestal izvršni odbor in se opredelil do njenega odgovora.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 15
  • Avatar Leon
    Leon 09:17 25.oktober 2023.

    Poslanka v parlamentu lahko deluje v skupini nepovezani in nadaljuje delo v komisiji kar je verjetno bilo sporno.

  • expost 07:33 25.oktober 2023.

    Takšna praksa je značilna tudi za druge stranke. Ne potrebujejo ljudi, ki razmišljajo, ampak ovce, ljudi, ki delajo, kar jim vrh stranke ukaže brez možnosti ugovora. Že dolgo pravim, da so politične stranke le podjetja, ki na trgu konkurirajo za ...prikaži več tržni delež (politično moč). Dobiček vedno pobere uprava in upravi zvesti zaupniki ter finančni podporniki.

  • Friderik1950 06:21 25.oktober 2023.

    Edino možnost vidim, če si želi populizma, da se včlani v SDS. Janši bi zelo prav prišla za ublažitev udarov iz leve in za morebitno bodočo koalicijo.