Slovenija
15332 ogledov

Nova spletna prevara, ne nasedajte

mobilni telefon
Goljufi obljubljajo vrednostne bone. Gre za prevaro!

Nacionalni program ozaveščanja o informacijski varnosti Varni na internetu opozarja na novo spletno prevaro. Gre za lažne Instagram profile priznanih trgovin z oblačili. Goljufi sledilcem obljubljajo bon za nakupe v vrednosti 150 oz. 125 evrov.

"Gre za precej pogosto obliko goljufije, o kateri redno opozarjamo. Do sedaj so bili sicer aktualni lažni profili na Facebooku, zdaj pa se goljufi selijo tudi na druga družabna omrežja," se glasi opozorilo programa Varni na internetu.

Mercator Pozor! Slovenija Mercator opozarja: Ne nasedajte!

Nadaljujejo, da morda prejšnji teden še ni bil povsem jasen namen in motiv goljufov, zdaj pa ni več dvoma. Več uporabnikov jih je obvestilo, da so s strani lažnega Instagram profila prejeli sledeče obvestilo:

"Pozdravljeni! Čestitamo vam, ker vam je nas pravočasno uspelo slediti, zaradi česar ste si prislužili bon za 150€. Da bi potrdili vašo identifikacijo in da boste lahko bon unovčili morate poslati sms z vsebino: Bitins 50 na številko 7444 in povratni sms potrdite s klicom na *188#. Čeprav prvotno omeni plačilo, ne gre za plačilo, saj gre v našem primeru samo za pridobitev identifikacijske številke. nato nam pošljite posnetek zaslona (screenshot) da zabeležimo vašo kodo kupona ali pa nam jo samo prepišite. Lep pozdrav."

Varni na internetu | Avtor: Varni na internetu Varni na internetu

Ne nasedajte!

Policija opozarja, da število goljufij z vse večjo popularnostjo spletnega nakup Pozor! Slovenija Goljufi so se spravili na uporabnike avto.net

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice