Slovenija
15596 ogledov

Nova spletna prevara, ne nasedajte

mobilni telefon
Goljufi obljubljajo vrednostne bone. Gre za prevaro!

Nacionalni program ozaveščanja o informacijski varnosti Varni na internetu opozarja na novo spletno prevaro. Gre za lažne Instagram profile priznanih trgovin z oblačili. Goljufi sledilcem obljubljajo bon za nakupe v vrednosti 150 oz. 125 evrov.

"Gre za precej pogosto obliko goljufije, o kateri redno opozarjamo. Do sedaj so bili sicer aktualni lažni profili na Facebooku, zdaj pa se goljufi selijo tudi na druga družabna omrežja," se glasi opozorilo programa Varni na internetu.

Mercator Pozor! Slovenija Mercator opozarja: Ne nasedajte!

Nadaljujejo, da morda prejšnji teden še ni bil povsem jasen namen in motiv goljufov, zdaj pa ni več dvoma. Več uporabnikov jih je obvestilo, da so s strani lažnega Instagram profila prejeli sledeče obvestilo:

"Pozdravljeni! Čestitamo vam, ker vam je nas pravočasno uspelo slediti, zaradi česar ste si prislužili bon za 150€. Da bi potrdili vašo identifikacijo in da boste lahko bon unovčili morate poslati sms z vsebino: Bitins 50 na številko 7444 in povratni sms potrdite s klicom na *188#. Čeprav prvotno omeni plačilo, ne gre za plačilo, saj gre v našem primeru samo za pridobitev identifikacijske številke. nato nam pošljite posnetek zaslona (screenshot) da zabeležimo vašo kodo kupona ali pa nam jo samo prepišite. Lep pozdrav."

Varni na internetu | Avtor: Varni na internetu Varni na internetu

Ne nasedajte!

Policija opozarja, da število goljufij z vse večjo popularnostjo spletnega nakup Pozor! Slovenija Goljufi so se spravili na uporabnike avto.net

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • rose1 12:09 15.september 2021.

    Imel sem svoj delež goljufij z binarnimi opcijami, izgubil sem več kot 200.000 EUR in še vedno so mi rekli, naj pošljem več denarja za odklepanje računa. Obrnil sem se na Lallroyal Recovery, ki mi je pomagal vrniti denar. Če ...prikaži več ste kdaj bili prevarani ali poznate nekoga, ki je bil prevaran, vam bo lallroyal (.org )vrnil denar. So ekipa za okrevanje, ki je specializirana za izterjavo sredstev, pa naj bo to kriptovaluta, bitcoin, forex, som/romantika.