Slovenija
38832 ogledov

Nova srednjeročna napoved: Podrobneje o dežju in kaj nas čaka zatem

Sonce Profimedias
Pred nami je vremenska sprememba, znano je tudi, kaj prihaja zatem.

September bo nad večjim delom Evrope izrazito pretopel mesec in nič ne kaže da bi v bližnji prihodnosti prišla občutna ohladitev, ugotavljajo na vremenskem profilu Ciklon.si/Srednjeročna napoved. 

Nadaljujejo, da bomo v prihodnjem tednu pod vplivom dveh atlantskih motenj. "Teden bo v znamenju okrepljenega jugozahodnega vetra, ki bo zlasti na severovzhodu močan, sploh v višjih legah. V torek bomo pod vplivom vremenske fronte, ki pa ne bo prinesla veliko dežja, tja do 25 mm."
 
Bolj burno vremensko dogajanje lahko po napoedih omenjenega vremenskega portala pričakujemo med petkom in nedeljo, ko bomo pod vplivom bolj izrazite vremenske fronte. "Izračuni še precej skačejo, a zaenkrat je največja verjetnost, da bodo v petek krajevne plohe in nevihte najprej v zahodnem delu države in popoldne tudi v osrednjem. V soboto pa bo spremenljivo s padavinami tudi na vzhodu."

V večjem delu države bo padlo med 20-100 mm dežja, lokalno lahko tudi precej več.

Za zadnji septembrski teden kaže, da bo spet lepše in tudi topleje. "Nad Srednjo Evropo se bo ponovno okrepilo območje visokega zračnega pritiska, ki prinaša sončno in razmeroma toplo vreme z razmeroma svežimi jutri in jutranjo meglo po nižinah v notranjosti."

Podobno za obdobje po deževju napovedujejo tudi pri Arsu, ki v 5- do 10-dnevni napovedi navaja, da se bo vreme po prihodnji nedelji znova ustalilo, spet bo topleje. 

Preberite tudi, kaj se kuha na severu, vplivalo bo na vreme pri nas pozimi.

vreme pomlad dež luža dežnik vreme Slovenija Pripravite dežnike: kmalu prihaja dež sneg Slovenija To se kuha na severu, na nas bo vplivalo celotno zimo

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar Garancija
    Garancija 07:50 18.september 2023.

    Ampak vreme pa bo

  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 17:16 17.september 2023.

    "Podrobneje o dežju in kaj nas čaka zatem"....Po dežju posije sonce...Razen, če so pri korona ukrepih tudi to ukinili...