Slovenija
15833 ogledov

Nova vlada sprejela sklep, ki ga Milan Krek ne bo vesel

Milan Krek Saša Despot
Nova vlada spreminja organizacijo Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Vlada je na današnji dopisni seji sprejela nekaj sprememb glede vodenja Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ). Kot smo že poročali, direktor NIJZ Milan Krek ne uživa zaupanja novega ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana. Krek trdi, da minister nanj pritiska, naj odstopi, a da tega ne bo storil.

Kot kaže pa je nova vlada vendarle našla način, kako zaobiti aktualnega direktorja NIJZ, pri tem pa se je oprla na spremembo, ki jo je predlagala vlada Janeza Janše

Ta je namreč predvidela uvedbo položaja strokovnega direktorja, ki bo predsedoval strokovnemu svetu NIJZ-ja ter načrtoval, organiziral in nadziral izvajanje strokovnega dela. Izvrševal naj bi tudi sklepe strokovnega sveta, sveta zavoda in ustanovitelja.

Medtem naj bi dozdajšnjega direktorja, torej Kreka, preimenovali v generalnega direktorja.

Krek je do zdaj opravljal tudi delo strokovnega direktorja, vlada Roberta Goloba pa je na današnji dopisni seji odločila, da se "za čas do imenovanja strokovnega direktorja zavoda predvidi, da naloge strokovnega direktorja zavoda opravlja vršilec dolžnosti strokovnega direktorja zavoda in ne generalni direktor zavoda".

Kdo bo v. d. strokovnega direktorja NIJZ, še ni znano.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 28
  • Avatar Lion007
    Lion007 10:49 09.junij 2022.

    A je Krekec že kaj molil? Sveti Janša, varuh moj, bodi vedno ti z menoj. Stoj mi noč in dan ob strani, vsega hudega me brani. Prav prisrčno prosim te, varuj me in vodi me. Amen.

  • Jeannette_Ross 10:54 08.junij 2022.

    Google zdaj plačuje od 99 do 140 dolarjev na uro za spletno delo od doma. Moja zadnja plača je znašala 18.537 $ od tega lahkega in preprostega dela. To je neverjetno in dobički so neverjetni. ........>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐬𝐡𝐝𝐨𝐰.𝐂𝐨𝐦

  • Avatar Leon
    Leon 08:10 08.junij 2022.

    Krek je zagrozil z gladovno stavko ? 😁😁😁 Morda je mislim na SHUJŠEVALNO KURO?