Slovenija
9511 ogledov

Nova vlada? To pravi Janša.

Janez Janša
1/2
Anže Petkovšek Janez Janša
Predsednik SDS Janez Janša meni, da je možno, da se za preostanek tega mandata DZ sestavi vlado, ki bo ambiciozna in ki bo večinska.

Koliko je to mogoče, pa je danes še prezgodaj ocenjevati, je dodal. "Zagotovo pa SDS ne bo skakala v bazen, v katerem ni vode," je zatrdil in dodal, da je zdaj na potezi predsednik republike Borut Pahor.

"Vse, kar se zdaj dogaja, je neformalno. Strateško je položaj zelo podoben temu, kar je bilo pred enim tednom, nič se ni spremenilo. Formalno je na vrsti predsednik republike, ki bo opravil pogovore. Dogovorjena sva, da se potem slišiva in skupaj oceniva položaj," je dejal Janša v izjavi medijem ob robu foruma Kluba slovenskih podjetnikov.

Odzval se je tudi na potezo predsednice SAB Alenke Bratušek, ki je parlamentarne stranke z izjemo SDS danes povabila k pogovorom za oblikovanje morebitne projektne koalicije. "V Sloveniji je očitno vse mogoče. Vlado, ki jo je oblikovala stranka s komaj 13 poslanci, smo že imeli. Zdaj se očitno tega loteva stranka, ki jih ima pol manj," je dejal in dodal: "Če si Slovenke in Slovenci želijo še enega takšnega eksperimenta, bomo z veseljem in zanimanjem opazovali, kako se bo končal. Mislim pa, da si tega ne želijo in da so pred nami zelo verjetno četrte predčasne volitve."

Pogovori med strankami se odvijajo po tem, ko je minuli teden s premierskega položaja odstopil Marjan Šarec. V LMŠ, SD in Levici so se že zavzeli za predčasne volitve, medtem ko druge stranke pogovorov o morebitni novi koaliciji niso zavrnile.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • Avatar Pinkopalinko
    Pinkopalinko 22:59 03.februar 2020.

    Daj,daj izRODEk,ne jebi i ne palamudi.Raje si na YouTube poglej,kako komunajzarji praznujejo Dan boja proti okupatorju ali Dan OF,saj še sami ne vejo.Naslov : "To je Slovenija!Tukaj je naša zemlja!",cca.1 : 38 minute... .Saj zato pa imamo tako stanje v ...prikaži več Sloveniji,če taki hodijo na volitve, izberejo pa SD,SMC,LMŠ...,ane.

  • tudbognasvečnereši 21:48 03.februar 2020.

    Počelo je počelo, udri po Janši, samo da bodo komunisti -isti kot do sedaj- lahko nemoteno kradli naprej. Ovce bodo pa lepo tiho in to podpirale

  • db08d766e1b32fb730acfd95068d4776f2ee2b27 17:12 03.februar 2020.

    nekaj je 100%, da Janša ne bo predsednik vlade, ker nihče ne bo šel v koalicijo z kriminalcem, ki pere denar preko Bosne in Madžarske.........denar si kobajagi sposoja od brezposelnih oseb, ki so na socialni podpori v Bosni.......glavno pranje pa ...prikaži več poteka preko Nove 24......Orban vlaga v ta medij velike vsote............z Janšo bi Slovenija postala mafijski center