Slovenija
32183 ogledov

Nove podrobnosti spremembe vremena konec tedna

Nevihta
Meja sneženja bo pri 2000 metrih, kakšne bodo temperature?

"Tekom vikenda nas tako kot večji del Evrope res čaka pravi 'zlom' poletja, vendar se bodo višje temperature še vrnile," pišejo pri vremenskem portalu Neurje.si. "Dnevne temperature se bodo iz petka do nedelje spustile tudi za več kot 15 stopinj, v nedeljo se bodo marsikje po Sloveniji gibale tudi pod 15 stopinj Celzija."

Vremenska napoved za jesen Dolgoročna napoved Svet Accuweather napoveduje, kakšna bo jesen

Ohladitev bo izrazita tudi v višinah. "Meja sneženja se bo ponekod v Avstrijskih in Italijanskih Alpah spustila do okoli 1500 metrov nadmorske višine," napovedujejo pri Neurje.si. "Pri nas zaenkrat kaže, da bo meja sneženja pri 2000 metrih nad morjem."

Nevihte že petek popoldan

V prvem delu poslabšanja, od petka popoldan do sobote čez dan, je po napovedih portala pričakovati nekaj pestrega nevihtnega dogajanja, a podrobnosti še ne morejo napovedati. "V soboto in nedeljo bomo deležni pogostih padavin in izrazite ohladitve," pišejo pri Neurje.si.

Sneženje Adrenalinsko Slovenija Lovijo nevihte, opazujejo in napovedujejo vreme

Vremenoslovci sicer za danes napovedujejo sončno vreme. "Popoldne in zvečer je možna kakšna ploha ali nevihta," pišejo pri Arsu. "Na Primorskem bo še pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 29 do 34 stopinj Celzija."

Jutri bo dokaj sončno, popoldne in zvečer bodo nastale posamezne plohe in nevihte, ki se lahko zavlečejo tudi v noč. "Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 18, na Primorskem okoli 20, najvišje dnevne od 27 do 34 stopinj Celzija," pišejo pri Arsu. 

Vročina bo popustila, ohladilo se bo

V petek bo sprva dokaj sončno, čez dan pa bo vse več spremenljive oblačnosti. "Predvsem popoldne in zvečer bodo nastajale nevihte, ki se bodo zavlekle tudi v noč," pišejo pri Arsu. "V soboto bo spremenljivo oblačno, pojavljale se bodo plohe in nevihte. Vročina bo popustila."

Oblaki Napoved Slovenija Sneg lahko pobeli vrhove, temperatura celo pod 10°C?!

V soboto in nedeljo pričakujemo več oblačnosti in pogoste padavine tudi v obliki ploh in neviht. "Ohladilo se bo," še napovedujejo pri Arsu. "Zapihal bo okrepljen veter severnih smeri. Od ponedeljka naprej kaže na ustaljeno vreme. Jutranje temperature bodo okoli 10, dnevne pa okoli 25 stopinj Celzija."

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.