Slovenija
73951 ogledov

Novi podatki: Konec dobrih novic

testiranje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju Saša Despot množično testiranje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju s hitrimi testi na novi koronavirus pred torkovim ponovnim odprtjem šol za učence prve triade in vrtcev v devetih slovenskih regijah z boljšo epidemiološko sliko
Po daljšem obdobju padanja števila novih potrjenih primerov okužb se je število spet začelo vzpenjati

V sredo je bilo opravljenih 4958 testov PCR, od katerih je bilo 1144 pozitivnih, kar predstavlja 23,1 odstotka. Nove primere so odkrili tudi s hitrimi testi. Opravili so 8639 hitrih testov, pozitivnih je bilo 372, kar predstavlja 4,3 odstotka. V primerjavi s prejšnjo sredo to pomeni 4,2-odstotno rast okužb, kar kaže, da je epidemija spet v zagonu. 

Prejšnjo sredo je bilo potrjenih 1455 primerov. Opravljenih je bilo 4813 testov PCR, od katerih je bilo 24,2 odstotka pozitivnih. Opravljenih je bilo tudi 6786 hitrih antigenskih testov, od katerih je bilo pozitivnih 4,3 odstotka. 

podatki epidemija covid-19 | Avtor: Vlada RS Vlada RS

Število aktivnih primerov se je spustilo za 1,6 odstotka na 17.618, a se je sedemdnevno povprečje novih primerov spet zvišalo in je trenutno na 1262,9. 

Razmere v bolnišnicah se izboljšujejo

V bolnišnicah je 1106 pacientov, še včeraj jih je bilo 1144. Na intenzivnih oddelkih se zdravi en manj kot včeraj, kar pomeni, da jih takšno oskrbo potrebuje 171. Na novo je bilo včeraj sprejetih 76 oseb, odpuščenih pa je bilo 91 pacientov. "Sprejem

podatki epidemija covid-19 | Avtor: Vlada RS Vlada RS
Včeraj je umrlo 23 oseb. Število smrti se je tako povzpelo na 3448.
podatki epidemija covid-19 | Avtor: Vlada RS Vlada RS

Razmere v nekaterih regijah slabše

Goriška, obalno-kraška, jugovzhodna, posavska in zasavska regija so po trenutni epidemiološki sliki v črni fazi. "Zaradi poslabšanja epidemioloških razmer se v obalno-kraški in zasavski regiji ukinjajo pretekli teden sproščene izjeme vezane na ponudbo in prodajo blaga in storitev, obratovanje žičniških naprav, ponujanje kulturnih in kinematografskih storitev," je povedala Maja Bratuša. Vlada bo odločitev o tem, kaj se bo v omenjenih dveh regijah zgodilo s šolami, sporočila danes. "V osrednjeslovenski, podravski, gorenjski, koroški, primorsko-notranjski, pomurski in savinjski regiji se po novem dovoli tudi prodaja nogavic in perila."

podatki epidemija covid-19 | Avtor: Vlada RS Vlada RS

Vlada je včeraj sprejela tudi odločitev glede dejavnosti ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom na področju voznikov in vozil. Odlok omogoča ponovno delovanje šol za vožnjo in pridobitev različnih vozniških kvalifikacij, pri čemer je treba upoštevati priporočila NIJZ. Storitve lahko opravljajo le osebe, ki imajo negativni izvid testa, opravljenega v Sloveniji, ki ni starejši od 72 ur. Potrošniki pa morajo imeti negativni izvid testa, opravljenega v Sloveniji, ki ni starejši od 24 ur. Testiranje se lahko opravi tako po metodi PCR kot metodi HAGT. Odlok začne veljati 30. januarja 2021 in velja do vključno 5. februarja 2021. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 13
  • dani05 07:28 01.februar 2021.

    Pa kdo se verjame tem vašim fake novicam? Janšo je pa tak treba sam na giljotino dat

  • Avatar Leon
    Leon 15:46 28.januar 2021.

    Nihče ne zna pojasniti razlike števila okužb PRC testov in antigenskih testov ?

  • Nejc51 14:42 28.januar 2021.

    Konec dobrih novic? Število okuženih se veča? Hvala bogu, da je tako. Končno je prišel 3 val, ki so ga napovedali (še un krele Kacin) takoj po novem letu, ker smo imeli 2x odprte občine. No, a ste videli, da ...prikaži več ima vlada in vsa njena strašila prav!!!!