Slovenija
14200 ogledov

Novi podatki: Nov dan s spodbudnimi novicami

Covid-19 na Jesenicah Profimedia
V primerjavi z preteklim ponedeljkom je bilo potrjenih približno deset odstotkov manj okužb.

Ob 7.344 opravljenih PCR testih je bilo v ponedeljek potrjenih 3.394 novih okužb z virusom sars-cov-2. To pomeni, da je bil delež pozitivnih 46 odstoten. 

Opravljenih je bilo tudi rekordno veliko hitrih testov, kar 89.550, a ni podatka o tem, koliko je bilo pozitivnih. 

V primerjavi s preteklim ponedeljkom, ko je bilo potrjenih 3.766 novih okužb, to pomeni približno deset odstoten padec, kar je spodbuden podatek. 

Kljub temu so številke o okužbah zelo visoke in kažejo, da smo v Sloveniji globoko v epidemiji. Vlada sicer prejšnji teden kljub slabi situaciji ni napovedala nobenih novih ukrepov. 

Skrbijo podatki o hospitaliziranih covidnih bolnikih - teh je v bolnišnicah po zadnjih podatkih kar 1.153, od tega 283 na oddelkih za intenzivno nego. 

Vlada ni uvedla novih ukrepov

Kljub izredno slabi epidemiološki situaciji se vlada v preteklem tednu ni odločila za dodatno zaostovanje ukrepov. Še enkrat so pozvali delodajalce, naj čim več zaposlenim omogoči delo od doma. Fakultet ostajajo odprte, izvajalci javnih prevozov pa naj bi dobili še en teden časa, da začnejo strožje nadzorovati izpolnjevanje pogoja PCT, sicer bi lahko pristojni spet okrnili javni potniški promet.

Vse torej ostaja enako kot doslej; svetovalna skupina za covid-19 je že pred sejo vlade izpostavila, da smo trenutno na stagnaciji. "Na srečo ni več izrazitega porasta števila novih okužb, je pa njihovo število še vedno zelo visoko. Čas, ki je potreben za umirjanje epidemije, je tako nekoliko daljši, kot kadar je okužb manj. Po trenutnih projekcijah bo vrh v bolnišnicah v naslednjem tednu, v enotah intenzivne nega še kasneje," je v četrtek povedala Mateja Logar"Večje umirjanje lahko pričakujemo šele po 10. decembru." 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Avatar jate
    jate 11:09 23.november 2021.

    bolj se bližajo volitve,bolj bodo spodbudne novice,po volitvah pa....odvisno kdo zmaga...

  • Dusan12 11:02 23.november 2021.

    Vsako jutro se začne dan s spodbudnimi novicami, a res. Kdo nas farba, Dejan Židan ali stroka, zvečer pa bijemo plat zvona,

  • PaPajapopi 10:58 23.november 2021.

    Edina spodbudna novica bi bila, da nehate objavljati ta covid sranja Kalimerotove diktature ! ! ! !