Slovenija
20071 ogledov

Vlada se ni odločila za zaostritev ukrepov, a ...

Covid-19, koronavirus Profimedia
Zaostrovanja ukrepov kljub nekaterim pozivom ne bo.

Kljub izredno slabi epidemiološki situaciji se vlada na današnji seji ni odločila za dodatno zaostovanje ukrepov. 

Še enkrat so pozvali delodajalce, naj čim več zaposlenim omogoči delo od doma. Fakultet ostajajo odprte, izvajalci javnih prevozov pa naj bi dobili še en teden časa, da začnejo strožje nadzorovati izpolnjevanje pogoja PCT, sicer bi lahko pristojni spet okrnili javni potniški promet.  

Vse torej ostaja enako kot doslej; svetovalna skupina za covid-19 je že pred sejo vlade izpostavila, da smo trenutno na stagnaciji. "Na srečo ni več izrazitega porasta števila novih okužb, je pa njihovo število še vedno zelo visoko. Čas, ki je potreben za umirjanje epidemije, je tako nekoliko daljši, kot kadar je okužb manj. Po trenutnih projekcijah bo vrh v bolnišnicah v naslednjem tednu, v enotah intenzivne nega še kasneje," je povedala Mateja Logar. 

"Večje umirjanje lahko pričakujemo šele po 10. decembru. Do normalizacije v zdravstvu pa bo prišlo konec decembra ali v začetku januarja." 

Logarjeva je poudarila še, da je pomembno, da ljudje razumejo, zakaj so določeni ukrepi potrebni. Če smo bolni, ne hodimo od doma, če smo v izolaciji ostanemo doma – to so vse učinkoviti ukrepi, ki vplivajo na potek epidemije. 

Samotestiranje otrok Covid-19 Slovenija Osnovne šole: Toliko otrok je bilo pozitivnih Covid-19 osebje zaščita testiranje Covid-19 Slovenija To je pred sejo vlade o morebitnih novih ukrepih povedal Poklukar

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.