Slovenija
9771 ogledov

Novi podatki: še naprej stopicljamo na mestu

Covid-19, Slovenija, Ljubljana Epa Covid-19, Slovenija, Ljubljana
Situacija je povsem primerljiva s prejšnjim četrtkom.

V četrtek je bilo opravljenih 4484 testov PCR in 20.446 hitrih testov. Potrjenih je bilo 912 novih okužb, kar pomeni, da je delež pozitivnih testov 20,3 odstotka. Sedemdnevno povprečje novih primerov se je rahlo zvišalo in trenutno znaša 768,1. 

V primerjavi s prejšnjim četrkom so bile tokrat potrjene tri okužbe več. Prejšnji četrtek so ob 4556 opravljenih testih PCR potrdili 909 primerov. Delež pozitivnih testov je znašal 19,9 %. 

Medtem ko je v ponedeljek število potrjenih primerov v primerjavi s tednom prej zraslo za 21,2 odstotka, smo bili v torek in sredo priča rahlemu padcu v primerjavi s tednom prej. V torek je v primerjavi s tednom prej število okužb padlo za 0,7 odstotka, v sredo pa za 2,4 odstotka. V februarju je ob torkih število okužb v primerjavi s tednom pred tem vedno padlo, kar pa žal ne moremo reči za preostale dneve v tednu. 

Notranji minister Aleš Hojs medtem poudarja, da vlado prihodnji teden čaka težka odločitev, kaj bo s šolami.

Krivulja se je zravnala

Iz sedemdnevnega povprečja na sto tisoč prebivalcev po slovenskih regijah je razvidno, da je krivulja na državnem povprečju v oranžni fazi in ni videti, da bi se začela spuščati proti rumeni fazi. Pogled po posameznih regijah razkriva, da se krivulja obrača navzgor v savinjski, goriški, posavski in zasavski regiji. 


Razmere v obalno-kraški regiji so se poslabšale do te mere, da se je vlada odločia regijo umestiti v rdečo fazo. Od sobote dalje tako spet veljajo omejitve gibanja in zbiranja, zapirajo se trgovine in storitvene dejavnosti, ki niso predvidene v rdeči fazi. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • JZekspert 12:54 26.februar 2021.

    Počasi lahko začnemo domnevat, da novinarji dobivajo plačo samo še za lažne, bedaste, vedno ene in iste propagande članke o enem izmed manj nevarnih virusov gripe, ki si ne zasluži niti 10 novic na leto...