Slovenija
19063 ogledov

Novi podatki: Takšne so torkove številke!

Covid-19 v Sloveniji Profimedia
Število aktivnih primerov se je nekoliko zmanjšalo.

Ob 5.115 opravljenih PCR testih je bilo v torek potrjenih 1.097 okužb z virusom sars-cov-2. To pomeni, da je bil delež pozitivnih 21,4 odstoten. 

Število aktivnih primerov se je nekoliko znižalo in znaša 11.639. Padlo je tudi povprečno število dnevnih okužb v zadnjih sedmih dneh, ki zdaj znaša 842,4.

Vlada na Brdu pri Kranju COVID-19 V SLO Slovenija Vlada danes o ukrepih, obeta se ta sprememba

V primerjavi s preteklim torkom, ko je bilo skupaj potrjenih 1388 novih okužb, jih je bilo včeraj nekoliko manj, kar je spodbuden podatek.

Hospitaliziranih je 648 covidnih bolnikov, od tega 126 na oddelkih za intenzivno nego. Zaradi bolezni covid-19 je v torek umrlo 12 oseb.

Epidemija počasi upada

Inštitut Jožef Štefan, ki dnevno objavlja Projekcije širjenja covid-19 v Sloveniji, piše, da epidemija počasih upada. "Ocenjeno reprodukcijsko število je približno R=0,83," pišejo pri IJS in opozarjajo, da bi se krivulja lahko zaradi pojava novih različic virusa spet obrnila navzgor. Ocenjujejo, da je trenutno kužnih približno dva odstotka prebivalstva oz. približno vsak 40. Novi, bolj kužni virus, bi lahko postal dominanten konec aprila.

Ljubljana COVID-19 V SLO Zdravje Najnovejša prognoza: Tako nam kaže glede prehoda v zeleno fazo

Glede na vladni semafor sproščanja ukrepov se trenutno nahajamo v oranžni fazi. Rumeno fazo, ki predvideva, da je povprečno število novih okužb v zadnjih sedmih dneh nižje od 600, v bolnišnicah pa hospitaliziranih manj kot 500 covidnih bolnikov, bi ob zdajšnjih trendih razvoja epidemije po napovedi IJS lahko dosegli v začetku marca. 

 | Avtor:

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.