Slovenija
80710 ogledov

Vlada danes o ukrepih, obeta se ta sprememba

Vlada na Brdu pri Kranju Vlada RS
Obeta se sprememba odloka o omejitvenih ukrepih v športu.

Na ministrstvu za izobraževanje so po zmedi glede veljavnosti obveznih testov na novi koronavirus, ki jih predvideva odlok o omejitvah pri izvajanju športa, za STA pojasnili, da pripravljajo spremembe odloka. Kaj bodo prinesle, sicer še ni jasno. Za zdaj pa ostaja v veljavi odlok, ki predvideva, da test ne sme biti starejši od 24 ur.

"Pripravljamo spremembe odloka, ki se nanašajo na jasnejšo opredelitev obveznosti testiranja za športnike in člane njihovih ekip, ki se udeležujejo tekmovanj, ter organizacijsko osebje, ki sodeluje pri tekmovanjih, strokovne delavce, ki vodijo športne programe oziroma voditelje športno rekreativne dejavnosti, če je le-ta organizirana," so za STA zapisali na ministrstvu.

Seja vlade na Brdu pri Kranju Vladni ukrepi Slovenija Sproščanje športa: Vse to je po novem dovoljeno!

Vlada je namreč v četrtek sprejela odlok, v katerem je navedeno, da morajo športniki in člani njihovih ekip, ki se udeležujejo tekmovanj v kolektivnih športih ali velikih športnih prireditev, strokovni delavci in voditelji športno rekreativne dejavnosti predložiti negativni rezultat testa na novi koronavirus, ki ni starejši od 24 ur. To ni potrebno, če imajo potrdilo o cepljenju proti covidu-19 ali potrdilo o preboleli okužbi, ki jim je bila ugotovljena najmanj 21 dni in največ šest mesecev nazaj.

Veliko nejasnega, obetajo se spremembe

Pozneje je ministrstvo pojasnilo, da tudi v športu velja sedemdnevna veljavnost testov kot za druge dejavnosti. A odloka, objavljenega v uradnem listu, ni spremenilo, pač pa se ta uporablja od ponedeljka. Državni sekretar, pristojen za področje športa Marjan Dolinšek pa je na včerajšnji novinarski konferenci dejal, da se morajo vsi strokovni delavci v športu, trenerji in vaditelji reaktivne vadbe redno tedensko testirati. Za udeležence tekmovanj na vseh velikih tekmovanjih pa je potrebno testiranje vsakodnevno in test velja samo 24 ur.

A je ministrstvo torej zvečer pojasnilo, da odlok velja, kot je objavljen, obetajo pa se spremembe, predvidoma bodo sprejete na sredini seji vlade, posvečeni ukrepom za zamejevanje epidemije covida-19. Kakšna bo končna odločitev, tako še ni znano.

dezurni@zurnal24.si

 

 

 

Komentarjev 16
  • Patriot2021 19:20 17.februar 2021.

    Podpiram ta predlog....: https://fb.watch/3J5McFePkk/

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 18:08 17.februar 2021.

    Sama dobrota je naše vlade!

  • Avatar jezeran
    jezeran 16:05 17.februar 2021.

    Je že g. Krek napovedal 3 val, tako da se ne veselite preveč. Po počitnicah ali pa en teden pozneje nas bodo spet zaprli