Slovenija
35119 ogledov

Novi podatki: vrag je vzel šalo, kot kaže, se začenja zares

Covid-19 koronavirus test Profimedia
Včeraj so s 1807 PCR testi potrdili kar 111 novih okužb s koronavirusom. To je 34 odstotkov več kot prejšnji torek.

Delež pozitivnih PCR testov je bil kar 6,1-odstoten, kar je daleč največ v dobrem mesecu. Od 14. junija je delež pozitivnih PCR testov le enkrat presegel pet odstotkov, to je v ponedeljek.

Včeraj so opravili tudi 18.582 hitrih testov, zato je skupni delež pozitivnih testov, zato je skupni delež pozitivnih testov, ki ga upošteva ECDC le 0,5 odstotka.

Rast, ki jo vidite v zgornjem delu grafa, je bila posledica množičnega uvoza okužb, ki so jih prinesli maturanti z maturantskega izleta v Španiji. Kot smo poročali včeraj, je z maturantskimi izleti povezanih kar 299 okužb v zadnjem času. A po tem izbruhu se je število okužb v primerjavi z istim dnem prejšnjega tedna začelo zmanjševati, kar je nakazovalo, da smo maturantske okužbe obvladali. Hkrati je delta, bolj kužna različica virusa, povozila alfo. Zadnji podatki nakazujejo, da se je začela rast števila okužb, ki ni posledica maturantskega izleta. 

14-dnevna pojavnost na sto tisoč prebivalcev je trenutno 39,8, dokler ne preseže 75, bo Slovenija ostala zelena država. 

V bolnišnicah je še 28 pacientov s covidom, tri do odpustili, enega pa na novo sprejeli. Na intenzivni negi je še devet pacientov, eden manj kot včeraj. Milan Krek je včeraj poudaril, da se bolnišnica začne polniti približno 14 dni po tem, ko se začne povečevati število okužb. 

Včeraj sicer po podatkih covid-19 sledilnika nismo porabili niti 4400 odmerkov cepiva, prejšnji teden smo jih več kot šest tisoč, 29. junija pa na primer več kot 11 tisoč. V najbolj tvegani skupini nad 50 let, kjer je največ hospitalizacij in smrti, je necepljenih še skoraj 374 tisoč ljudi. 

Več sledi. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 44
  • crniovcar 22:47 21.julij 2021.

    Če nebi bilo interneta bi bili že vsi cepljeni !!!!!

  • rd2dmk2 21:09 21.julij 2021.

    čakam na pregled, ki naj bi bil marca 2022. vmes se pa lahko nekajkrat cepim. čist brez čakanja. a mislite, da bi kaj prej prišel na vrsto za pregled, če bom šel vsak teden se cepit, mogoče bi kdo od ...prikaži več od tistih cepilcev se naveličal špikat, pa bi rad spet svoj stari šiht delal. počivalšku pa namig, daj kupi prosim še kak CT pa MR pa rentgen, pa ne sam une ventilotarje od fičotov. maš dost penezov, vzem kakšen bon tistim gostincem , jih ne rabijo v Dubaju.

  • Avatar @narhist
    @narhist 19:13 21.julij 2021.

    Pogrešam prognozo IJS. So v teh ključnih dneh vsi na dopustu?