Slovenija
9574 ogledov

Novih okužb ni konec, vse potrdili v dveh mestih

Covid-19 Profimedia
Tudi sveži podatki kažejo, da je virus še vedno med nami.

Po podatkih NIJZ so med 291 opravljenimi testi na covid-19 v soboto potrdili tri nove primere, je sporočila vlada prek Twitterja.

Podatki kažejo, da so dve okužbi potrdili v Novi Gorici, od koder so včeraj po dolgem času poročali o prvem novem potrjenem primeru. Ena okužba pa je bila na novo odkrita na Jesenicah, kjer so prejšnji teden virus odkrili pri medicinski sestri, ki se je vrnila z obiska v tujini.

V Novi Gorici so od začetka pandemije potrdili skupaj osem okužb, na Jesenicah pa 17. Občina z največ okužbami ostaja Ljubljana z 261 primeri, po več kot sto primerov so potrdili tudi v Šmarju pri Jelšah in Ljutomeru.

Ravno med odpiranjem kritične meje

So pa ravno včeraj po odločitvi naše vlade odprli mejo s sosednjo italijansko deželo Furlanijo-Julijsko krajino, ki meji na Novo Gorico. Od ponedeljka naprej pa bo enako veljalo za prehode državljanov iz celotne Italije. Med državamam je bil močno omejen prehod vse od 12. marca.

V omenjeni italijanski pokrajini so sicer v petek potrdili tri nove okužbe.

Skupni podatki ugodni

Skupno število hospitaliziranih zaradi virusa v državi ostaja pri šestih osebah, a nihče ni na intenzivni negi. Zaradi posledic okužbe včeraj ni umrl nihče. Od začetka pandemije je v Sloveniji za posledicami okužbe potrjeno umrlo 109 ljudi. Skupaj je bilo v vsem tem času potrjenih 1.495 primerov, poroča STA.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.