Slovenija
6574 ogledov

Novo glede eksplozije hiše na območju Trboj

eksplozija in požar Trboje
1/7
Peter Šalamon ŽURNAL24
Gre za zahtevno intervencijo, je povedal Šifrer.

Kot smo že poročali, je danes okoli 6.30 je prišlo do eksplozije v stanovanjski hiši na območju Trboj. Po prvih podatkih naj bi do eksplozije prišlo zaradi napake na plinski grelni napravi, a predstavnik za odnose z javnostmi PU Kranj Roland Brajič je kasneje povedal, da je vzrok za eksplozijo predmet nadaljnje preiskave.

Gasilci porušeno hišo še vedno gasijo, policisti so kraj dogodka zavarovali.

eksplozija in požar Trboje | Avtor: Peter Šalamon ŽURNAL24 Peter Šalamon ŽURNAL24
V hiši sta bila v času eksplozije zakonca, stara 75 in 53 let, iz objekta pa ju je rešil sin, ki živi v bližnji hiši, je tudi gasilec. Zdaj naj bi bila nastanjena v njegovi hiši, hujših poškodb pa naj ne bi utrpela.

Andraž Šifrer, vodja intervencije, pa je povedal, da objekt trenutno gasi preko 70 gasilcev iz 11 enot. Že ob prihodu gasilcev se je začel objekt sesedati sam vase. "Težava je, da klet še vedno gori, do najnižjih delov pa ne moremo dostopati. S pomočjo delovnih strojev bomo začeli odstranjevati vse porušene dele, da lahko gasimo v jedru požara," je pojasnil in dodal, da gre za zahtevno intervencijo.

"Zaupamo pričevanjem sorodnikov, da sta bili notri samo dve osebi, a šele, ko bomo objekt pogasili, bomo v to gotovi," je dodal. Gre sicer za montažno hišo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.