Slovenija
4677 ogledov

Novo: Moški umrl, ker zdravnica ponj ni poslala rešilca?

Dispečerski center 112 rešilec nujna medicinska pomoč reševalec
1/3
Anže Petkovšek
Nesrečo, ki se je v sredo zjutraj zgodila na Kidričevi cesti v Velenju in v kateri je umrl 74-letni moški, policija obravnava kot prometni dogodek, preverja pa tudi, ali obstaja sum morebitnega kaznivega dejanja. Dogodek, povezan tudi z Zdravstvenim domom Velenje, bo med drugim tudi tema novinarske konference ministrstva za zdravje ob 13.30.

Da je v sredo zjutraj na poti v Zdravstveni dom (ZD) Velenje umrl 74-letni občan, ki se je tja drugič v manj kot dveh urah odpeljal sam, ker naj ZD Velenje ne bi imel na voljo reševalnega vozila, je v četrtek prvi poročal Večer.

ZD Velenje se bo po napovedih danes odzval na dogajanje. Kot je za STA povedal direktor ZD Velenje Janko Šteharnik, imajo ob 12. uri sestanek strokovne komisije, ki bo primer obravnavala, nato pa bodo predstavniki ZD Velenje na daljavo sodelovali na novinarski konferenci, ki jo v zvezi z več temami ob 13.30 v Ljubljani organizira ministrstvo za zdravje.

Glede sredinega dogodka v Velenju pa so s Policijske uprave (PU) Celje danes sporočili, da so bili v sredo okoli 5.30 obveščeni o prometni nesreči, do katere je prišlo na Kidričevi cesti in v kateri je umrl 74-letni moški.

Po podatkih policije je voznik v bližini križišča Kidričeve in Vodnikove ceste nenadoma prižgal vse štiri smerokaze, zapeljal v desno in trčil v kovinsko ograjo. Od kovinske ograje ga je odbilo v levo čez oba prometna pasova, kjer je zapeljal čez robnik in z vozilom obstal na živi meji, ki ločuje smerni vozišči.

rešilec | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Očividec dogodka je o dogajanju obvestil reševalce, ki so 74-letniku na kraju poskušali pomagati, vendar je bilo prepozno. "Ugotovljeno je bilo, da smrt 74-letnika ni bila posledica prometne nesreče. Zadevo zato obravnavamo kot prometni dogodek," so navedli na PU Celje.

Glede na četrtkove objave v medijih o okoliščinah, ki naj bi privedle do omenjenega dogodka, so policisti takoj začeli z zbiranjem obvestil in preverjanjem vseh okoliščin v smeri obstoja suma morebitnega kaznivega dejanja, so še zapisali pri PU Celje.

Zaradi dogodka naj bi nekateri občani danes ob 11. uri pred ZD Velenje prižgali sveče.

Komentarjev 7
 • Grof 14:49 31.marec 2023.

  Ender3, bil si pri koritu, sedaj pa odjebi

 • Grof 14:47 31.marec 2023.

  Loredan, če sam ne spregledaš da si ti kriv za nastalo situacijo v zdravstvu, umrú človek zaradi tvoje nesposobnosti, te bo sam narod zbrcal z ministrskega fotelja PM

 • Avatar lu.ckyss
  lu.ckyss 12:46 31.marec 2023.

  Glavno da so milijoni za proizvodnjo mrtvih v Ukrajini, kdo bi se sekiral za še žive v Sloveniji..