Slovenija
45555 ogledov

Povezujejo se Počivalšek, Podobnik, Pivec, Kangler. To imajo za bregom!

Zdravko Počivalšek Anže Petkovšek Novinarska konferenca predsednika vlade Janeza Janše in podpredsednikov Zdravka Počivalška in Mateja Tonina, Brdo pri Kranju.
Povezali se bodo v gibanje Povežimo Slovenijo.

Gibanje Povežimo Slovenijo bo sodelovalo na naslednjih parlamentarnih volitvah, sestavljajo pa ga stranke SLS, Zeleni, Kanglerjeva NLS, SMC, nekdanja ministrica in predsednica DeSUS-a Aleksandra Pivec s svojo novo stranko ter nekateri znani župani in predstavniki obrtniških, invalidskih in kulturnih organizacij, poroča TV Slovenija. 

Projekt koordinira podpredsednica Zelenih dr. Nada Pavšer, kot je povedala, je "skupen temelj naša krasna država z ustavo". Zgledujejo se po avstrijskem in švicarskem vzoru, kjer so tovrstne predvolilne koalicije pogoste. 

Kot je za TV Slovenija dejal dr. Ernest Petrič, svetovalec Boruta Pahorja in ustavni pravnik, upa, da bodo "volivci nagradili tiste, ki si prizadevajo za sodelovanje, ne tistih, ki sejejo razdor". 

V predstavitvenem filmu nastopa tudi Zdravko Počivalšek, ki meni, da je "vsako povezovanje političnega centra koristno", po njegovih besedah je tudi nujno, da pridemo do ravnotežja v našem političnem prostoru. "Tudi v SMC delamo na povezovanju liberalne sredine," je dejal.

Da je z gibanjem že opravila nekaj pogovorov, je za TV Slovenijo potrdila tudi Pivčeva, ki pa namerava najprej ustanoviti svojo stranko, za kar je že vse pripravljeno. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 39
  • igorgeus 13:57 28.januar 2021.

    Se nimajo dovolj? Prosim, da povedo koliko se rabijo, pa jim nakazemo direkt iz proracuna, pod pogojem da spokajo iz drzave za vedno in vrnejo drzavljanstvo, ker bo tako manj skode za drzavo in drzavljane.

  • s3igor 17:13 27.januar 2021.

    Same ZGUBE!!!!

  • scharc 13:01 27.januar 2021.

    Več povezanih strank, znanih obrazov, gibanj = več družisnkih članov, znancev, fanatični hsimpatizerjev itd... Vse skupaj kalkuliran, a povsem obupan zadnji poskus vstopa v parlament. Če jim uspe bo zanimivo gledati delitev stolčkov...