Slovenija
9840 ogledov

Novo s sodišča: To je danes povedal Abramov, ki naj bi s puško umoril dekle

Sebastian Colarič Mediaspeed
Pred preiskovalnim sodnikom Okrožnega sodišča v Celju je danes potekalo zaslišanje 29-letnega Sebastiena Abramova, osumljenega, da je marca 2015 umoril 24-letno Saro Veber. Abramov, ki je sicer v priporu zaradi druge zadeve, je podal pisni zagovor, v katerem vztraja, da je šlo za nesrečo, je povedal njegov odvetnik Žiga Podobnik.

Tragični dogodek, zaradi katerega je umrlo Abramovo tedanje dekle Sara Veber, se je pred dobrimi štirimi leti zgodil v hiši njenih staršev v okolici Žalca. Osumljeni, ki se je v času dogodka imenoval Sebastjan Colarič, je dogodek vseskozi opisoval kot nesrečo, ki da se je zgodila, medtem ko je čistil puško.

Pri takšni razlagi je vztrajal tudi v danes podanem zagovoru pred preiskovalnim sodnikom Okrožnega sodišča v Celju. Ta je danes na predlog tožilstva odredil enomesečni pripor za Abramova. Odločitev o tem priporu trenutno miruje zaradi tega, ker je Abramov že v priporu v Ljubljani zaradi sumov, povezanih s spodletelo zavarovalniško goljufijo z odrezano roko. Ljubljansko okrožno sodišče je za Abramova pripor v tej zadevi nazadnje podaljšalo do 6. avgusta letos.

V primeru, da bi bil ta pripor odpravljen, stopi v veljavo odločitev celjskega preiskovalnega sodnika o odreditvi enomesečnega pripora, je pojasnil Podobnik. Povedal je še, da bo v tej zadevi predvidoma v začetku prihodnjega tedna preiskovalni sodnik celjskega sodišča odločal o morebitni uvedbi sodne preiskave ter o predlogu obrambe za izločitev nekaterih dokazov.

Okoliščine smrti Sare Veber so sicer policisti preiskovali vse od tragičnega dogodka pred štirimi leti. Sprva je preiskava potekala v smeri nenaklepnega kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti, štiri leta po dogodku pa so celjski kriminalisti Abramova konec aprila letos kazensko ovadili.

Celjsko tožilstvo je zahtevo za preiskavo vložilo 24. maja letos zaradi utemeljenega suma, da je Abramov storil kaznivo dejanje umora iz nizkotnih razlogov in na zahrbten način. Grozi mu do 30 let zapora.

Abramov je sicer, kot omenjeno, od 7. marca letos v priporu v Ljubljani zaradi sumov, povezanih s spodletelo zavarovalniško goljufijo z odrezano roko. Zoper njega pa teče tudi sodni postopek pred Okrajnim sodiščem v Žalcu, kjer mu sodijo zaradi suma goljufije na račun staršev Vebrove.

Komentarjev 14
  • joze159 13:09 25.junij 2019.

    Sebastjan47 ja kdo mu je dal policija mu je dala ker je bil spicelj ucas zaradi varnosti ker je druge ìzdajal so mu dal dovoljenje ker se je gnoj bal da ga bojo ubil.. Da gre za mojo hčer ni ...prikaži veči policije da ga res tisto minuto bi mu creva ven potegnu.

  • sebastjan47 08:09 25.junij 2019.

    Le kdo je temu tipu dal dovoljenje za nošenje orožja? Orožje se nikoli ne čisti tako, da lahko pride do nesreče!!! Le kje in kako je opravil preizkus znanja o rokovanju z orožjem? Na vprasanje novinarjev pristojna UE nebulozno odgovarja: ...prikaži več "zaradi varstva osebnih podatkov, vam odgovora na vaše vprašanje ne moremo posredovati.." Pa saj so nj. osebni podatki že vsem znani!!! Haloooo? Javnost ima pravico zvedeti, kdo je neodgovorno ravnal pri izdaji dovoljenja (UE, policija).

  • Uporabnik1 02:44 25.junij 2019.

    Temu gnoju bi morali roke in noge odrezat pa naj se celo življenje plazi po tleh kot glista