Slovenija
678 ogledov

Novo zdravilo za erektilno disfunkcijo

erekcija penis Žurnal24 main
Nove sildenafil orodisperzibilne tablete začnejo učinkovati v 30 minutah do ene ure po zaužitju, učinkovine pa delujejo znotraj osmih ur v primeru, da je moški spolno stimuliran.

Uporabniki ne smejo vzeti več kot ene tablete na dan, pri moških, ki tovrstnih težav nimajo, pa tableta ne bo učinkovala, je na novinarski konferenci družbe Krka povedal urolog na Kliničnem oddelku za urologijo Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana Bojan Štrus.

Tudi mladi imajo hude težave

Po Štrusovih besedah je večina moških z erektilno disfunkcijo starejša od 65 let, a je motnja lahko prisotna tudi v zgodnji mladosti. "Mladih ni veliko, tisti, ki so, pa imajo zelo hude težave," je dejal in dodal, da jih je v zadnjih desetih letih vedno več.

Erektilna motnja je po njegovih besedah lahko psihogeno pogojena, rezultati zadnjih študij pa so pokazali, da je v več kot 80 odstotkih tudi organski vzrok. "Moškemu je treba verjeti, da ima te težave, predvsem pa si mora to priznati sam," je poudaril.

Najpogostejši vzrok je prirojen prevelik venski odtok krvi iz predela penisa nazaj v sistemski krvni obtok. Pri starejših na erektilno motnjo pogosto vplivajo bolezni, kot so povišanje krvnih maščob, sladkorna bolezen ali povišan krvni tlak.

Le na recept

Direktorica Regije Slovenija iz Krke Mojca Prah Klemenčič je poudarila, da so nove orodisperzibilne tablete lažje za uporabo, ker jih je mogoče zaužiti brez tekočine in so še posebej primerne za tiste, ki imajo probleme pri požiranju. Novo zdravilo se sme izdajati le na zdravniški recept. V paketu je sicer osem 50-miligramskih tablet, cena za paket pa znaša 23,4 evra, je povedala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.