Slovenija
19 ogledov

Novoles bo šel v stečaj

V stečajnem postopku bodo poskušali vzpostaviti možnosti za nadaljnjo proizvodnj Žurnal24 main
Sanacija. Brez strateškega partnerja zmanjkalo sredstev za premostitev krize.
Za sanacijo smo se zelo zavzeli, vendar dolgoročna rešitev brez svežih sredstev ni bila mogoča.
Sergej Murgelj

Straža. “Novoles je tehnološko podhranjen in kadrovsko neprimeren, vlaganja v posodobitev pa so nemogoča zaradi pomanjkanja sredstev. Razmere so nas pahnile v nerešljivo krožno zaporedje vzrokov in posledic, na katere pa zaradi nenehnega pomanjkanja likvidnosti nimamo vpliva,” je včeraj dejal predsednik uprave Sergej Murgelj.

Naredili vse
Delavci. “Naredili smo vse, kar se je dalo. Zaposlenim ne more nihče očitati krivde za stečaj. Iskati jo bo treba drugje,” je dejal sindikalist Mitja Bukovec. Nekaj časa se je o stečaju že govorilo, pa tudi opaziti je bilo, da se stvari niso odvijale v pozitivno smer, je dodal.

Brez pozitivnih odgovorov
Prejšnji teden so napovedali, da bo uspeh prisilne poravnave odvisen od odločitve strateških partnerjev. A so sodelovanje v sanaciji Novolesa zavrnili vsi, je povedal Murgelj. Kapital so iskali tudi na domačem finančnem trgu, a so za vseh 23 poslanih vlog prejeli zavrnilne odgovore.

Ohraniti zdravo jedro
Uprava je zdaj napovedala nadaljevanje sanacije zdravega dela Novolesove proizvodnje v stečajnem postopku. “Naša prioriteta je, da poskušamo v spremenjenih statusnih okvirih vzpostaviti možnosti za nadaljevanje dela v zdravem jedru Novolesa. S tem bi ohranili tako proizvodnjo kot približno 120 delovnih mest,” sta napovedala Murgelj in član uprave 
Robert Štumpf.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.