Slovenija
16 ogledov

O financah poleti

Delitvena bilanca je pogoj za pripravo lastnega proračuna, pravi župan Dušan Ske Žurnal24 main
Občina Mirna. Iskali bodo možnosti sodelovanja in povezovanja z drugimi občinami.

Delitvena bilanca, ki je pogoj za pripravo proračuna Občine Mirna in rebalansa proračuna Občine Trebnje, se bo opravila 30. junija, občinski sveti pa naj bi jo obravnavali do konca julija, je izpostavil mirnski župan Dušan Skerbiš. "Dokler ne bo občinske uprave in dokler se ne opravijo nujni razpisi, mora Občina Trebnje opravljati vse storitve za Občino Mirna," je dodal. Tako bodo vsi razpisi, kot na primer razpisi za društva, opravljeni še s trebanjske občinske uprave.

            3
milijone evrov težak celoletni proračun naj bi imela Občina Mirna.

Predvidoma jeseni
"Upam na hitro delitveno bilanco, kar bi obema občinama omogočilo hiter začetek dela," je povedal trebanjski župan Alojzij Kastelic in dodal, da se bosta morala s Skerbišem zaradi pogajanj odpovedati delu dopusta. "Oba sva zagnana, kar nama daje upanje, da bova septembra ali oktobra stvari pripeljala do konca," je pristavil.

Direktorica znana
Mirnska občinska uprava naj bi štela pet ali šest zaposlenih, nekaj uslužbencev pa naj bi delovalo v sklopu skupne občinske službe v povezovanju s preostalima občinama v Mirnski dolini ali pa z Občino Trebnje, je pojasnil Skerbiš.

"Nekaj kadra bomo dobili z delitveno bilanco, nekaj pa z razpisom. Če pride kader z delitveno bilanco, potem javni razpis ni potreben," je izpostavil in dodal, da so se s trebanjsko občino že dogovorili za eno delavko s tamkajšnje občinske uprave. "Treba je poznati zakonodajo in funkcioniranje lokalnih skupnosti. Tanja Šinkovec ta področja obvlada," je pojasnil. Šinkovčeva naj bi postala direktorica občinske uprave na Mirni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.