Slovenija
30 ogledov

O odpovedi pogodbe 10. marca

Stavba NPU na Dimičevi bo še nekaj časa primerna politična kost. (Foto: Saša Des Saša Despot
"Prekinitev pogodbe za najem stavbe NPU s podjetjem Ram Invest Igorja Jurija Pogačarja bo obravnavana 10. marca, ne ta četrtek", je povedal minister Gorenak. Računsko sodišče je ugotovilo, da niti vselitev v prostore na Litostrojski ni gospodarna za državo.

V naslednjega pol leta naj bi se kriminalisti policijskega Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) izselili iz pisarn na Dimičevi ulici v Ljubljani, ki jih je najela nekdanja notranja ministrica Katarina Kresal pri svojem znancu Igorju Juriju Pogačarju, smo poročali včeraj v članku Pogačarju mahajo v slovo.

"Minister Vinko Gorenak še preverja vso dokumentacijo, nato pa se bo odločil, zato ni še nič znanega," so nam povedali na ministrstvu za notranje zadeve (MNZ), minister za notranje zadeve Vinko Gorenak pa je za Finance.si povedal: "Prekinitev pogodbe za najem stavbe NPU s podjetjem Ram Invest – njegov lastnik je Jurij Pogačar – bo obravnavana predvidoma 10. marca, ne ta četrtek. Takrat naj bi vlada že imela na mizi cel razpored za državno upravo oziroma za vsa ministrstva, kje se bodo po novem nahajala." Šele po tem datumu bo lahko odpovedal pogodbo za stavbo na Dimičevi v Ljubljani.

Nobeden od poslov ni gospodaren za državo

"Okvirni stroški za 300 delovnih mest na Dimičevi znašajo 1,5 milijona evrov, medtem ko naj bi bilo prostora na Litostrojski cesti za okoli tisoč ljudi, kar pa bi državo na letni ravni stalo dva milijona evrov," je še pojasnil Gorenak in dodal: "Pomembno pa je, da je lastnik stavbe na Dimičevi privatnik, na Litostrojski pa država."

Po prvih izračunih naj bi država za najem na Litostrojski na leto plačevala okrog 500 tisoč evrov več, kot zdaj plačuje za prostore na Dimičevi, sicer pa je računsko sodišče za oba posla ugotovilo, da nista gospodarna za državo.

Komentarjev 3
  • crvit 20:46 20.februar 2012.

    itak pa je polovica policajov tečajnikov in taki se gredo največeje frajerje na cestah ma dol z takim kadrom in izšolat normalne ljudi ki bodo znali delat in tudi pomagat ljudem ne pa samo kasirat po domače povdeano Policaji so državni inkasanti.

  • Srečni Felix 20:16 20.februar 2012.

    Naj grejo v Tacen, bivšo kadetnico. Tam so stavbe prazne.

  • Srečni Felix 20:15 20.februar 2012.

    Naj grejo v Tacen, bivšo kadetnico. Tam so stavbe prazne.