Slovenija
24 ogledov

O prodanih delnicah Nove24TV molčijo

NOVA 24 TV Saša Despot
V družbi Nova24TV ne želijo razkriti, kolikšen delež od razpisanih 30.000 delnic za javno prodajo je dobil lastnike. Kdaj bo zaživela nova televizija?

Ker se je 27. novembra iztekel rok za javno prodajo delnic Nove24TV, smo pred dnevi na družbo Nova24tv.si naslovili vprašanje, kolikšen delež od razpisanih delnic je dobil lastnike za dokapitalizacijo nove televizijske hiše, ki naj bi po napovedih družbenikov zaživela koncem decembra. Odgovora ni bilo, iz ugotovitvenega sklepa objavljenjega na portalu Nova 24tv.si pa je mogoče razbrati le to, da so vodilni v družbi s prodajo delnic zadovoljni.

"Kljub temu, da niso bile prodane vse delnice, ki so bile razpisane, nam vplačila, ki smo jih prejeli v okviru javne prodaje delnic omogočajo izpeljavo projekta v predvideni časovni in vsebinski zasnovi. Iskrena hvala vsem in vsakemu posebej, ki ste nas podprli," je zapisano v ugotovitvenem sklepu nove informativne televizije, pod katerega se je podpisal njen izvršni direktor Andrej Kregar.

Obetali so si tri milijone

Javna prodaja delnic se je začela 19. oktobra, za dokapitalizacijo nove televizije pa je bilo na razpolago 30.000 delnic z nominalno vrednostjo 100 evrov. "To pomeni, da bi pred zagonom televizije v najboljšem primeru lahko zbrali tri milijone evrov," je na oktobrski novinarski konferenci, ob predstavitvi  projekta povedal predsednik upravnega odbora Nove24TV Aleš Hojs. Po podatkih Dela, pa najj bi prodali za okoli milijon evrov delnic.

Kdaj bodo začeli?

Čeprav so vodilni nove televizijske ekipe napovedovali, da bodo začeli oddajati že decembra, pa zdaj o začetku molčijo.

NOVA 24 TV | Avtor: Saša Despot Saša Despot
dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • dragec 10:19 05.december 2015.

    Lopof je lopof

  • Miran Bregar 09:17 05.december 2015.

    Očitno Janez še ni porabil ves denar od prodaje orožja leta 92?

  • leonardo 08:40 05.december 2015.

    Včeraj sem slučajno odprl njihovo stran, na kateri so obravnavali vrnitev Kučana v politiko. Videl sem komentarje na to temo, ki niso dostojni normalnega bralca. Predvsem bi se morali zavedati, da bi za začetek vsekakor zaplavali v zmerne vode. Če ...prikaži veče so že začeli tako, kaj šele pride. Pa ne, da bi mislil, da bi morali vsi ljudje kot čreda ovac misliti enako.Že vnaprej sem se odločil, da zaradi mirnih živcev ne bom gledal nove TV, pa ne mislite zaradi simpatij do g. Kučana. Ampak TV ( katerakoli že je) mora biti objektivna, no ja vsaj približno, saj popolnoma ni nobena.