Slovenija
67665 ogledov

Ob 9h zjutraj so šli iz Splita, zvečer so bili ...

Gneča Gruškovje 24sata
Zastoji na cestah tudi danes, še posebej zgoščen promet bo popoldan. Sobota je bila za turiste na poti v in iz Hrvaške izredno naporen dan.

S Prometno-informacijskega centra že od zjutraj poročajo o gneči na posameznih odsekih.

Stanje ob 13:30 (vir: PIC):

Na avstrijski strani proti Sloveniji pa je zastoj pred predorom Karavanke, približno 3 km. Občasno zapirajo predor zaradi varnosti. 3 kilometre je dolg tudi zastoj pred Karavankami v smeri Avstrije.

Na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški je kolona dolga 2 km.

Približno 3,5 kilometrov je dolga kolona pred mejnim prehodom Dragonja in 2 kilometra pred mejnim prehodom Sečovlje.

Čakalna doba je na mejnih prehodih Petrina, Sečovlje, Dragonja, Jelšane, Rogatec, Dobovec, Gruškovje. Na Gruškovju morajo potniki za vstop v Slovenijo čakati tri ure, na Dragonji in Sečovljah uro in pol. Za izstop se na Gruškovju čaka dve uri, drugje manj.

mejni prehod kontrola policija Obrežje Celoten seznam Avto Kako na Hrvaško in se izogniti gneči

Čakalo se ni le zaradi meje 

Razmere v soboto so bile za na desettisoče turistov na poti proti in iz Hrvaške zelo zahtevne. Po podatkih Hrvaškega avtokluba je bilo najhuje na mejnem prehodu Gruškovje - Macelj, kjer so morali potniki za prestop meje čakati pet ur. A razlog za čakanje niso bili le slovenski policisti in njihova mejna kontrola. 

Ena od bralk je za portal 24sata povedala, da so čakali še bistveno dlje. "Ob 9ih smo odšli iz Splita, do pred štirih ur nazaj pa smo v večkilometrski koloni čakali na plačilo cestnine. Imamo še nekaj kilometrov do meje, pravijo, da bo to trajalo kakšno uro ali dve, a dvomimo," je v soboto pozno zvečer povedala, ko je stala v vrsti na hrvaški strani mejnega prehoda. V običajnih razmerah bi za pot potrebovala dobre štiri ure.

"To je nekaj najhujšega, kar smo doživeli, temu ni konca. V šestih urah smo se premaknili le do plačilnih hišic." Po njenih besedah so bili zelo živčni in naveličani tudi številni drugi vozniki. 

Slovenski državljani lahko za prestop meje s Hrvaško v času gneče izkoristijo manj obremenjene mejne prehode. Nekateri so odprti tudi 24 ur na dan. Alternativ je res veliko!

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 28
  • alen009 09:42 03.avgust 2020.

    Proti in po Italiji pa vse prazno, ironično je tudi to, da je bolj varna država kakor Slovenija, o Hrvaški je škoda besed. O kako fantastičen dan je danes.

  • sam1 14:01 02.avgust 2020.

    Ja,ampak ko razne TV snemajo gužvo _običajno na izhodu iz Zagreba na AC proti Reki in Splitu,so vsi v dolgi koloni mirni in zadovoljni,ko snemajo reportaže na mejnih prehodih s Slovenijo,pa vsi preklinjajo,da morajo čakati za prehod meje.....

  • Albatroz 13:54 02.avgust 2020.

    Vinjete zakon hrvati pa bi lahko šli še kakšen korak nazaj pa bi dali rampo na avtocesti in pačevanje v hišici ki je 10 metrov vstran kot na parkirplacu in en zapiti naj piše račune na roko. Hrvati pač