Slovenija
125 ogledov

Ob službo še pred prisego

Zapor na Povšetovi Žurnal24 main
Paznik. Za denar ponujal ugodnosti.

Pravosodni policist, nedavno na novo zaposlen za varovanje obsojencev v celjskem zaporu, je izgubil službo po le nekaj dneh na novem delovnem mestu. Po naših neuradnih, a zanesljivih informacijah naj bi pravosodnega policista zalotili pri izsiljevanju obsojencev, zlasti mladoletnih, ki bivajo na oddelku zapora za mladoletnike. Za določene vsote denarja je ponujal določene ugodnosti.

Policistove nezakonite posle pa naj bi šefom zapora v Celju izdal eden izmed mladoletnih obsojencev.

Raje dal odpoved sam

Vodstvo zapora naj bi proti njemu takoj sprožilo postopek izredne odpovedi iz krivdnih razlogov, pri čemer pa naj bi jih policist prehitel in le malo prej dal odpoved.

"Pravosodni policist je v postopku prekinitve pogodbe o zaposlitvi, zato postopka ne moremo komentirati," kratko odgovarjajo na upravi za izvrševanje kazenskih sankcij (Ursiks).

Zadela ga je še ovadba

Pred dnevi pa naj bi vodstvo zapora pravosodnega policista še kazensko ovadilo zaradi domnevnega izsiljevanje obsojencev, kar pomeni, da ga bo zdaj najverjetneje preiskovala še policija. Pravosodni policist je sicer službo izgubil, še preden je uradno zaprisegel pred Ursiksom in ministrom za pravosodje. Prejšnji teden so namreč zaprisegli trije – od skupno štirih izbranih – pravosodni policisti, na novo zaposleni v treh različnih zaporih.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.