Slovenija
64 ogledov

Občani Kidričevega in Hajdine: Tokrat so oni prišli do Šefica

Protest Kidričevo Občina Kidričevo
Občani Kidričevega in Hajdine so odločno proti temu nastanitevenemu centru za migrante na njihovem območju. Po tem ko so sredi januarja pred občino Kidričevo s protestom pričakali državnega sekretarja Boštjana Šefica, so mu danes prinesli še štiri tisoč podpisov.

V začetku januarja je občane Kidričevega zelo vznemirila informacija, da naj bi država  v tamkajšnjih vojaških objektih načrtovala center za nastanitev štiri tisoč migrantov.

Na zahtevo lokalnih oblasti je občino obiskal državni sekretar na notranjem ministrstvu Boštjan Šefic, protestirajoči občani pa so okoli občine Kidričevo sklenili človeško verigo.

Po sestanku so občani Šefica pospremili z živžgi, vzkliki in kletvicami, iz množice je priletel tudi vžigalnik. Domačini takrat  napovedali, da če bo vlada vztrajala, ji bodo to fizično preprečili

Preberite še: 

Odločitve še ni in je ne bo brez vednosti občanov

Tako kot takrat, je tudi danes Šefic predstavnikom prebivalcev pojasnil, da država trenutno preučuje več možnosti za vzpostavitev nastanitvenih centrov za migrante.

Kot so pojasnili na ministrstvu za notranje zadeve, gre za iskanje nadomestnih namestitvenih kapacitet, saj so za nekatere potekle pogodbe ali pa je bilo skupaj s sosednjimi državami dogovorjeno, da prehajanja migrantov na določenih območjih ne bo več.

Poleg tega iščejo tudi  lokacije, ki bi najbolj usrezali logističnim zahtevam. Sicer država nove kapacitete išče tudi zato, ker so nekaterim centrom (v Gornji Radgoni in v Celju) potekle pogodbe ali pa je bilo skupaj s sosednjimi državami dogovorjeno, da prehajanja migrantov na določenih območjih ne bo več.

Preberite še: 

Kot so pojasnili na ministrtvu so objavili že drugi poziv za morebitne ponudbe tovrstnih lokacij ali nastanitvenih kapacitet, kamor spada tudi državni objekt, ki ga uporablja Slovenska vojska v bližini Kidričevega. Za večji prihod migranto namreč želijo izkoristiti kapacitete, ki so v lasti države. 


dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.