Slovenija
23 ogledov

Obe Gorici za EP 2013

"Če bi bili izbrani, si obetamo gospodarsko in promocijsko korist," je dejal Mat Žurnal24 main
Evropsko košarkarsko prvenstvo. Za eno od prizorišč se skupaj potegujeta obe Gorici.

Matej Arčon, novogoriški župan, in njegov goriški kolega Ettore Romoli sta na Košarkarsko zvezo Slovenije (KZS) poslala skupno kandidaturo za eno od prizorišč evropskega košarkarskega prvenstva leta 2013 v Sloveniji.

"Če bi bili izbrani, bi bila to velika gesta s strani KZS, priznanje trudu za čezmejno sodelovanje. Šport ni nikoli poznal meja," je dejal Arčon, ki je Romolija nad idejo tudi navdušil. "Najmanj, kar pričakujem od KZS, je, da prouči našo ponudbo in da se pogovorimo o pogojih," je dodal.

Tekme v Italiji
Infrastrukturo za tekme bi priskrbela Gorica, ki ima športno dvorano s šest tisoč sedeži, Nova Gorica pa hotelsko in drugo ponudbo. "Dvorano trenutno obnavljamo, a če bomo izbrani, bo do leta 2013 nare," je zagotovil Romoli.

Kot prednosti organizacije na Goriškem župana izpostavljata bližino treh letališč, izkušnje in strokovnjake, ugodno septembrsko podnebje in zaledje košarkarskih navdušencev z obeh strani meje. Dejstvo, da bi tekme potekale v Gorici, po Arčonovem mnenju ne bi smelo biti ovira, saj "živimo v evropski družini narodov, kjer dejansko ni več meja".

Na KZS do včeraj pisma niso prejeli, zato ga še niso mogli komentirati. "Organizatorje prizorišč bomo določili v prihodnjih dveh ali treh mesecih. Morda pride v poštev tudi ta ideja," nam je dejal Anže Blažič s KZS.

Kandidat za gostiteljstvo je sicer tudi Koper.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.